1.8.07

Maurin makasiineilla kahvikuppien kiilto silmissä

Kuukausi vaihtui ;) ja piti käydä hankkimassa elokuun kupit. Huoh. Miksi ihmeessä kaikkeen pitää heittäytyä aina niin hervottomasti mukaan. No joka tapauksessa aamu siivottiin vimmatusti viikonvaihteen vieraita varten ja iltapäivällä lähdettiin Perniön asemalle Maurin makasiineille. Hervoton aarteidenmetsästäjän taivas. Mukaan lähti 12€:lla seitsemän kahvikuppia. Mutta hienoimmat tässä. Ehjä saksalainen Carl von Linnen kunniaksi tehty kuppi vuodelta 1977.

Englantilainen suurehko (varmaankin tee kuppi) ruusuu-unelma. Krumeluuta joka lähtöön. Ehkäpä puutarhajuhlissa rehevälle keski-ikäiselle ja vähän kikatteluun taipuvaiselle naisimmeiselle.

Siro saksalainen ja hyvin hyvin ohut kuppi. Itseasiassa näitä lähti matkaan kaksi, jos vaikka kahvikupposvaihdosta tulee totta.

Ja tässä viimoisena arabian ruusukupponen ja tassi vähän eriparia mutta arabiaa kumminkin. Tässä on taasen sitä oikeaa isoäidin tunnelmaa.

Puutarhassa on tänään puhjennut kukkaan uusi pioniunikko ja siemenkotia on aivan valtavasti. Toivottavasti kaikki ehtisivät kypsyä kunnolla.

Sateen rehevöittää niin, että runsaus on ylitsepursuavaa

Ensi keväänä jaan komeamaksaruohoja reunuskasveiksi enemmältikin. Jalkapallokenttää kun ruvetaan reinolla valelemaan jahka ilmat kuivuvat tarpeeksi ja sinne tulee uudet suuret alueet. Aaah.

Keltaisenpenkin rehevyyttä

Ja tässä jalkapallokenttä nykyisellään. Täällä muuten pidetään sitten ne puutarhajuhlatkin. Jos kuvan suurentaa voi nähdä ruusupehkojen takana lammen. Suomen ensimmäinen kosteikkoalue, joka tehty patoamalla. Lammen pohjassa on erilaisia suodatin kerroksia ja sen kautta virtaa 500ha valumavedet. Lammella on pituutta liki puolikilometriä ja siellä on valtavasti lintujen pesiä.

Ja tässä romunhaalijan paratiisi Maurin makasiini.

7 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Voi ei miten ihania!! Mun täytyy mennä Lahteen tai Kouvolaan pikimmiten. Meidän kylän kirpputoripahasella ei ollut yhtään kahvikuppia!!??

Yritin ladata tuota picasaakin kuvakollaasien vuoksi, mutta eipä uudenuutukainen koneeni sitä suostunut latamaan. Ilmeisesti ei sovi yksiin uuden Windows Vistan kanssa :(

Kyllä mie oon sitten hullu. Olen ihan kahvikuppien lumoissa minäkin. Itseasiassa, minulla oli kyllä vanhaa keräilyvirettä pohjalla, mutta olin pitkäksi aikaa unohtanut koko kupit.Pitää katsoa sitä vaihtarihommaa. Minulla on ainakin joutavia nuo siniset Arabiat. Sinisen voisi hyvinkin vaihtaa keltaiseen :)

Noh, voihan sitä välillä Punahattujen itämistä odotellessa höyrytä muutakin kuin sitä iänikuista puutarhaa..

Anonyymi kirjoitti...

Kertakaikkiaan ihania kuppeja! Voi sinua onnenpekkaa!

Sannin kanssa meillä on näemmä samansuuntaiset ajatukset, sillä minäkin kävin lataamassa picasan ja sainkin sen asennettua. Ensimmäinen kollaasi on tehtynä, mutta ei TODELLAKAAN vedä vertoja sinun ihanille sommitteluille.

Että sinulla on silmää! Ihan meinasin pyörtyä, kun näin sivusi.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Palasin vielä takaisin ihailemaan noita kuviasi ja olen Kuusirannan emännän kanssa ihan samaa mieltä! Kävin piruuttani Huuto.netissä ja olin pyörtyä, kun joku pyysi semmoisesta piippuleimaisesta kukkakuppiparista niinkuin minulla kakkulautasineen (2kuppia,tassit ja lautaset) 93 euroa!!

Vaihtokupeilla pitää varmasti olla joku tolkullinen hintaraja..

Nyt on mentävä yöhiippailulle puutarhaan. Muuten mukavaa päivää varjosti koiramme Hypoklykemiakohtaus (sokeritauti). Selvisi hengissä taas kerran :) Taidan ottaa lasillisen punaviiniä.

arleena kirjoitti...

Minä kun olen aina ihaillut keräilijäsiskojeni kotona noita ihania kuppeja, lähinnä Arabiaa ja nyt täällä sinulla on kauniita lisää. En ole keräilijätyyppi, mutta päätin jo, että hankin yhden kattauksen verran kuppeja ja sen lapsuuden kulhon, jossa on hedelmänkuvia.

Niin kaunista on puutarhassasi, käyn siellä säännöllisesti.

Kiitos vierailustasi blogissani ja tervetuloa uudelleen.

jori kirjoitti...

Posket aivan punoittaa yltiöpäisistä kehuistanne. Kaunis kiitos siis.

Vaihtareista pitänee varmaan tuumailla yhdessä, että miten menetellään. Mietin näet samaa. Esim. omat keltaiset Arabian kuppini olen ostanut kirppikselta 5€ kpl hintaan. Ehjiä ovat ja pohjassa leimat, mutta perin oudon alhainen tuo hinta. Sannin kupit pyörii ainakin kahden ellei kolmen kympin luokkaa vanhantavaran kaupaasa.

Sanni - voi hurja, miten se koirien sokeritautikohtaus oikein ilmenee. Raskasta tuollainen lemmikkien sairastelu, kun ovat niin hirmuisen rakkaita.

Tervetuloa myös sinulle Arleena

Sanna Tallgren kirjoitti...

Hei taas!
Sokeritauti ilmeni jatkuvana juomisena ja pissimisenä, mutta se kohtaus on semmoinen kauhea epilepsiakohtauksen oloinen kouristelutila, joka johtaa koomaan nopsasti ellei elukka saa sokeria elimistöönsä. Pistän koiraan insuliinia kahdesti päivässä. Kohtaus johtuu sokerin menemisestä liian alas. Niin voi käydä jos koira vaikka oksentaa ruokansa, stressaantuu tai liikkuu poikkeuksellisen paljon, säikähtää tms... :( Harmillista- mutta nyt koira on taas entisensä. Niistä kohtauksista ei jää mitään, jos niistä selviää.

Kupeista: Ne siniset kupit ovat olleet tosi edullisia joskus. Oi kun pääsisi jonkun mummon kaappeja koluamaan ja niistä kinuamaan aarteita...

Anonyymi kirjoitti...

http://www.vanhataarteet.fi/?sivu=etusivu

JOHAN ON LINKKI!