21.8.07

puimurin äänet kantautuu

Kaukaa kantautuu puimurin ääni, ilta on kuulakas ja selvää syksyn tuntua. Saimme tänään istutettua keltasateen, mustan seljan ja syyssyreenin. Ollaan myöst trimmeröity aivan himona. ajatuksena on vähän suuremman kasvihuoneen laitto ja hirvittävää ryteikköä pitää kaataa, jotta näkisi vähän hahmotella kasvihuonetta.

Kukkapenkkiin on jostain kummasta ilmestynyt tämmöinen, ilmeisestikin joku tiikeri.

Punahatut ja sinipiikkiputket ovat syksyn viimeisiä uskollisia kukkijoita ja kaulailevat keskenään tyvenessä syysillassa.

Lyhtykoison lyhdyt tuikkivat. Miten muistelenkaan, että tämän syysväri on oranssi. No odotellaan

Kärhön siemenkodalla on melkoinen pehko päässään

Risiinin siemenkodat uhkeilevat komeina ilta-auringossa. Uudistuspuuhia pukkaa hurjasti päälle. Tuuliaidanteen pohjamaan kunnostus, potagerin perustustyöt ja luumulehto odottelevat rehkintää. Samoin tienvarsi kasvaa aivan suoraa pajunoksaa, joten pitäisi ehtiä sekatööreillä keräämään pajutarpeita vaikka uutta tunkiota varten.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensikesänä teidän puutarha on vain entista huikeampi! Nuo risiinin siemenkodat on kauniita.

Meilläkin on tuo tiikeri (vai mikälie)lilja ilmestunut omituisiin paikkoihin. Se kasvaa uhkeana aivan väreihinsä sopimattomien seassa, oven pielessä! Leviää kait siemenistä itsekseen. En tunnusta ikinä tuoneeni tai hankkineeni moista.

Syksyn tulo on selvä. Kurjet metelöivät ja ilma tuoksuu tietynlaiselle.

arleena kirjoitti...

Kiinnitin heti huomioni tuohon tiikerinliljaan, pidän väristä ja kukan "pilkuista" , tulisi hyvä valokuvataulu, vieläpä trendiväreissä

jori kirjoitti...

Sanni - Epäilempä, maan perusparannus on niin hirvittävää puuhaa, että ei usko todeksi. Olemme saaneet jopa kaksi rautaista fiskarsin lapiota verrestaan poikki kitti savea kitkuttaessamme. Mutta haaveet on suuret.

Arleena - Tiikerililja on tupsahtanut jostain ihmeestä, en ole koskaan aiemmin huomannutkaan moista. Mutta tosi hehkuva väri ja komeat pilkut liljalla on.