13.8.07

Punahattu poikii ja vähän sinipiikkiputkikin

Moni on suorastaan ihmetellyt sitä, että punahatut levittäytyvät. Lähes jokaisen punahatun juurella on tämmöinen läjä pikkupunahattuja. Välillä olen joutunut niitä jopa kitkemään tunkioon. Ilta on muuten jo niin hämärä, että piti ottaa kuvat salamavalolla.

Punahatunpoikasia sammaloituneella sora-alueella

Toinen levittäytyjä on sinipiikkiputki. Yksi taimi ja sata poikasta ugh. Mieheni luuli näitä rikkaruohoiksi kun rehottivat sora-alueilla ja kitki tässä taannoin oikein urakalla. No eivät ne niin pienestä säikähdä. Nimittäin juuri on niin pitkä, että kumminkin jää palanen jäljelle ja kohta on tilalla uusi sinipiikkiputki
Siispä ihanat levittäytyjät - joiden kanssa on satunnaisongelmia

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei hetkinen, näyttäiskö nuo huolimattomasta piharatamon aluilta nuo punahatun poikaset? Mulla taitaa olla tuommoisia läjä yhdessä kohtaa. Asialla lienee White Swan, hih! Lähden tutkimaan ja vertaan tuohon kuvaasi, heips!

Anonyymi kirjoitti...

Ja "piip", ne oli piharatamoita, punahatun juurella!? Tosi törkeetä! No ehkä ensivuonna sitten :)

Oletko muuten tilannut puutarhakirjoja Amazonilta? Tilasin eilen neljä. Postikuluineen jotakin 65 €. Suomesta saisi sillä rahalla kaksi kirjaa.

Pahainen netti, voi tuhlailla kaikki rahansa... Niitä vanhoja kahvikuppejakin vois ostaa netistä, mutta ei siinä ole tunnelmaa eikä löytämisen iloa.

jori kirjoitti...

Heippa Sanni - Amazon on työpöydällä linkkinä ja käyn harva se päivä kuolaamassa kirjoja. Eritoten olennut kuolannut Shocking Beauty: Thomas Hobbs' Innovative Garden Vision kirjaa. Näyttää nimittäin melkoisen houkuttelevalta. Mitäs kirjoja tilasit sieltä. Pistäpä postaus niistä, jos vaikka löytyisi jokin muukin hyvä tilauslistaan. Eikö muuten se Monetin puutarhassa ole myös melkoinen namupala

arleena kirjoitti...

Pohdiskelen miten meille voisi sopia nuo kukkakupit, nimittäin maalaisromantiikka ei ole kovin lähellä sisustustani. Kun katselen kuppejasi toinen toistaan ihanampia ihanan kukkaloiston keskellä, minut valtaa pakonomainen halu lähteä heti etsimään kirppareilta kukkakuppeja. Voisihan sitä kattauksessa joskus intoutua sekoittamaan valkoisten Gustavbergin posliinikuppien joukkoon kukkakuppeja. Täytyy miettiä.

jori kirjoitti...

Arleena - Meillä on kahvikuppina teemat ja Stefan Lindforsin ego kupit ja muutama vuosi sitten, jos olisi ehdotettu moista kukkakuppihumputusta niin en olisi suostunut. Mutta nyt vain tuntui siltä, että kokeillaa ja hommahan on varsin rentouttavaa. siis ei kun mukaan vaan

Anonyymi kirjoitti...

Joo, minullakin on varsin selkeälinjaisia astioita. Kerman saven oliivia valkoisena, teemaa yms... Humputuksia pitää olla

En ollutkaan Jori vielä törmännyt tuollaiseen kirjaan. Siellä on se valikoima niin suuri, että ostoskori täyttyy budjetin ylärajaan jo ennen puoltaväliä:)

Laitan sitten postauksen kun ne tulee, ne kirjat.