11.8.07

Kahvikuppihumputus on taas iskenyt

Vilvoittavien vetten läheisyys on kuolevaiselle tarpeen tällaisilla helteillä. Auton mittarikin kiposi jopa +29C Somerniemen hiekkateillä hurruutellessamme. Aamu kahdeksasta asti
uidapulikoimme välillä piipahtaen Somerniemen torilla ja väliin syöden aina ilta viiteen asti, jolloin päätimme lähteä kohti koti konnuja.

Kyllä oli mökillä hyvät humalat. Huussipolun varressa kituliaat humalat olivat saaneet ilmeisesti alkukesän sateista puhtia kasvaa ja rehottivat pitkin poikin aidanseipäistä tehtyä aidanpätkää

Neidonkurjenpolvi kukkii uskollisesti yhä jo toista kuukautta

Somerniementori on ihmeellinen paikka. Keskellä ei mitään on ihmisiä, tohinaa ja touhua vaikka muille jakaa joka lauantai aamu. Vilkkaimpina päivinä kävijöitä on 4000 - 6000 ja torimyyjiä n. 200 l. ihan pikkiriikkisestä happeningista ei siis ole kyse. Torilla on kummallisen vangitseva tunnelma ja välistä on hyvä piipahtaa rentoutumassa tai metsästämässä kahvikupposia.

Torimyyjiä ja kojua on jokalähtöön, Arabian vanhojen kahvikuppien hinnat vaihtelivat 40€ - 1€ ja tein erityislöytöjä nimenomaan 1-3€ kuppien joukosta. Kuppeja tarttui tällä kertaa mukaan 4kpl ja tuossa tuo Intoilija yksi päivä huomauttelikin, että näinköhän jää hankinnat kahteen kuppiin per kuukausi, kuten oli mennyt vahingossa tokaisemaan.

Tässä siis ensimmäinen. Eriparia oleva kuppi ja tassi. Kupissa pinkit ja kullatut koristeet ja pohjassa Arabian leima. Aika suloinen

Ja tässä päivän hurmaavin löytö, myös arabian vanhaa tuotantoa. Violetit kukkakoristeet kupin sisällä ja eritoten tassissa. Kupissa on valitettavasti pikkiriikkinen särö, mutta puutarhajuhlilla ei pidä takertua turhiin pikkuseikkoihin, sitäpaitsi myyjänä ollut vanhahko mieshenkilö oli varsin avulias ja mukava ja etsi pahvilaatikosta kupille oikea tassin ja samalla muuten kertoi, että nykyään aika moni havittelee itselleen eriparikuppeja.

4 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ooh! Tuo violettihan on aarre, särö tai ei! Missä päin Suomea tuo Somerniemi on?
Kuumuus sekoittaa pään. Olen kaksi päivää painanut puutarhassa lämpöhalvauksen uhallakin. Ne oli varmaan ne rumat kuvat. Olen palannut kauniisiin. Sai jäädä osaltani nuo kaapista tulot :)

jori kirjoitti...

Somerniemen linkistä

http://www.somerniemi.fi/

Saa aika hyvän kuvan sijainnista l. 90 km Helsingistä tänne kohti Varsinaisuomea.

Joo meillä jäi kanssa tasan tarkkaan viimeiseksi kauhukuvapostaukseksi, niin paljon harmaita hiuksia siitä on aiheutunut. Mutta ensiviikolla (toivottavasti) on luvassa muotinteko talkoot ja betonivalujen aloitus niin pääsen uusille postausalueille. Sikäli mikäli tuo ukkokulta nyt vielä ensiviikolla on myötämielinen noiden valujen suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on söpö tuo violettikukkakuppi! Minäkin olen taas sortunut kukkakuppeihin, täytyy jossain vaiheessa laittaa kuvaa.

PS. Intoilijan ihmettelyt sikseen:) Kukkakupit ovat tärkeitä ilonaiheita siinä missä puutarhakin!

jori kirjoitti...

Kre - joo Intoilija on itsekin hurahtanut kuppeihin, mutta tuntien minut epäili suuresti sitä etten voi pitää lupaustani vain kahdesta kupista / kuukausi