25.8.07

Lisää hullutuksia ja siemeniä myös

Päivän on ollut niin eriskummallinen monessakin suhteessa. Eilinen, edellispäivä ja vielä aamukin ollaan siivottu heikkopäisinä koirankasvattajan vierailua varten. Lääh puuh jopa saatiin ikkunatkin pestyä. Näkevät edes kahvipöydästä ulos. Aaamu siis meni koirajuttujen merkeissä. Halusivat ilmeisesti tulla katsomaan tupajumi Armasta, jonka kauppakirjaa tehdessä olemme vannoneet, että kolmeen näyttelyyn viedään. Koiruus on kohta puoliin 1½ ja arvatenkin ei olla oltu yhdessäkään. Huokaus. No vierailu meni mainiosti ja saimme taas vuoden lisäaikaa. Sitten meinattiin ukon kanssa ruveta pihahommiin oikein urakalla, mutta edellisöisen ukkösmyräkän jäljiltä oli niin märkää ettei sitten voitukkaan. Joten jäljelle jäi pienimuotoiset kokeilut ja Amazonin kirjaviidakkoon sukeltaminen. Entisten kahden kirjan sijaan löysin kahdeksan varteen otettavaa kirjaa. Perikatohan tällaisista päivistä koituu. Toki yhtään en vielä ole tilannut. Tässä siis kärki nelikko, joista pitänee jokunen hankkia vielä tämän syksyn aikana.

Ja tässä seuraavat neljä kutkuttavaa kirjaa.

Puutarhassakin on toki tullut käyskenneltyä sen verran, että perhosten sijaan löydettiin tämmöinen. Kuparikuoriainen - melkoisen komea turilas vaan olikin

Punahatut viehättivät tätäkin otusta

Sitten kerättiin siemeniä - unikoita (vaalean keltaisia), kurhon siemeniä, valkoisten ritarinkannusten. Puutarhaan jäi vielä notkumaan valtavasti palavanrakkauden ja vaaleanpunaisten akilleijojen sekä perukoisojen siemeniä. Tuotapikaa rupeavat varmaan muutkin siemenet kypsymään. Joten nyt sitten vaan tilauksia päälle tuonne sähköpostiin. Hitsin paljon tulee myös noitten punahattujen, sinipallo-ohdakkeiden ja sinipiikkiputkien siemeniä. Laittelen siemeniä postiin sitten kun kaikki ovat siementäneet.

Suloiset pikku laventelit kukkivat maksaruohojen kupeessa

Ja vanha käytöstä poistettu alumiinikattila on omiaan laventelipehkon ruukkuna.

Ja tässä tämän päivän kummallisia kokeiluja. Juurtumaan laitettuja letitettyjä koripajuja. Ajattelin josko saisin muutaman kototekoisen lettipuun. Ei kylläkään harmavinta haisuakaan mihin näitä laittaisin kasvamaan, mutta kolme näitä toistaiseksi on.

2 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Mukavaltahan tuo päivän kulku vaikuttaa. Miten oletkin löytänyt tuollaiset kirjat. Minusta nuo olivat aivan vieraita, vaikka kyllä tuli siellä koluttua itsekin. Olen luvannut itselleni, että talvella saan ainakin pariin otteeseen tilata ihania kirjoja lohdutukseksi. Talvellahan ei rahaa kulu taimiostoihin, joten....Tämä on varmaan naisen logiikkaa :)

Loistava tuo pajuidea!! Sain suuri ystävältäni koripajun alkuja, joista osan jo tökin maahan. Keväällä teenkin tuommoisia. Sehän ois kauniissa ruukussa myös mukava tuliainen! Palataan siemenistä. Laitoin jo s.postiakin sinulle.

jori kirjoitti...

Heissan Sanni, Laitoin tuonne amazonin hakusanoiksi english garden ja potager niin sitten vaan tuli tuommoisia vaihtoehtoja. Nyt kyllä jo ehdin blokata ensimmäisen kirjatilauksen vaikken tilannutkaan niitä vielä. Eli halvimmasta päästä aloitetaan kolme kirjaa 42€ - Gardens in the spirit of place, The french country carden ja tuo toinen saman niminen. Tai ehkä sittenkin vaihdan viimoisen tuohon Provence kirjaan, joka vaikuttaa mielettömän kutkuttavalta.

Tuo lettipaju tosiaan voisi olla aika makee ruukussakin. Pitäisi vaan saada hitusen pitempiä oksia jostain.

Kiitokset postista - laitoin jo vastauksen tulemaan