29.8.07

Posti toi yllätyksen

Posti toi tänään ihanan yllätyksen. Nimittäin Villinpihan Sannilta oli tullut kirje ja valloittavan kutkuttavia siemeniä, jos jotakin sorttia. Kiitokset suuret siis Sannille. Kirje sai hitusen myös vauhtia omiin siemenpussituksiimme ja innoissamme löysimme vielä 1/3 pikarillista tuoksuhohdekukkien siemeniä. Ne ovat muuten niin upean tuoksuisia, että tekisi mieli koko ajan vain nuuhkia niiden tuoksua.

Viikonvaihteessa on edessä melkoiset taimitalkoot. Perunkoisot saavat kyytiä ja pääsevät tunkioon tekeytymään ja niiden tilalle laittelemme himalajantyräkkejä, punahattuja ja törmäkukkia.

Viimeiset ruusut kukkivat tyystiin kirvattomina ja uhkeina.

Pikku-unikoiden siemenkotia on valtaisasti

Kiulukkatalkoot ovat myös edessä. Pitänee keräillä muhkeita kiulukoita ensikesän aurinko- ja kukkajuhlia varten, josko niitä vaikka siellä tarvittaisiin korujen tekemiseen.

Myös mustaseljan marjat rupeavat saamaan punaa poskilleen. Näistä saisi ilmeisestikin keitettyä mehuakin, mutta luulen, että keräilen myös näitä noihin koruihin.

Huisku-unikko on ottanut syksyn saapuessa viimeiset kasvupyrähdykset ja kohta päästään mitä ilmeisemmin ihailemaan sen vaatimatonta kukintaa. Onnellisia ja antoisia siementenkeruu hetkiä kaikille lukijoille

4 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Kiva, kun pääsin yllättämään iloisesti! Meillä on satanut niin, ettei kameran kanssa ole mitään asiaa ulos. Kuvailinkin sitten sisällä.

Siemensatosi näyttää olevan mahtava. Minusta tuntuu nyt , etten saa mitään talten märistä kukista. Katsotaan..

jori kirjoitti...

Toden totta yllätys oli hitsin hieno ja vielä hienommaksi sen tekee se, että posti tuo kirjeinä pääasiassa vain laskuja ja nyt vautsi vähän niin kuin vanhan ajan kirje ja vielä siemeniä.

Meillä on kyllä siemensato ollut suorastaan huima. ja vasta murto-osa siemenistä on korjattu talteen. Joten muilekin halukkaille kyllä riittää.

Inkivääri kirjoitti...

Jori, olisikohan mitenkään mahdollista saada sinulta tuoksuhohdekukan siemenöitä? Olen täällä ihastuksesta huokaillen viettänyt aikaani sivujesi äärellä ja ihmettelin tuota tuoksuhohdekukkaa...
Voisin lähettää vaikkapa postimerkin tai jotain sinulle? Käyn puutarhanetissä ja Klorofyllissä Inkivääri nimellä, joten olen tuttu joillekin sinun puutarhatutuillesi netin kautta:) - sinun puutarhakuviisi en ainakaan muista niissä törmänneeni...

jori kirjoitti...

Tuija - ilman muuta voin laittaa noita siemeniä sinulle. Vaihdokkina voisin mieluummin kuin postimerkin ottaa vaikka jotain siemeniä sinulta. Laita listaa siitä mitä halut ja yhteystietosi tuonne sähköpostiini niin laitan kuoren tulemaan