19.8.07

Vauhtia tuuliaidan perustamiseen

Tänään on annettu kyytiä vanhalle jalkapallokentän suoja-aidalle. Nyt toki saa nuorimmaisten ja miksei vanhempienkin kanssa olla kieli keskellä suuta. Lehmiaitaan tulee nimittäin suoraan verkkovirta seinästämme ja tälli on kohdalle sattuessa aivan jotain muuta kuin lapsuudessa. Kartanon renkipoika ajeli yksi päivä trimmerillä ruohoa matalaksi aidan vierustoilta ja kertoi lentäneensä selälleen tällin voimasta. Tunnin jyrsimisen tulokset näyttävät tältä. Jyrsi upposi maahan huikeat 10 cm, kittisavi on taasen kuin kalliota. Nyt kun maa on kertaalleen avattu, niin seuraavaksi maata parannellaan hiekalla, turpeella sekä nurmenleikkuu pöhnällä.
Kuvassa tuo möyhitty maa näyttää varsin multavalta, mutta kaikki on silmälumetta. Toivottavasti saamme toukokuun loppuun mennessä tämän parannettua istutuskuntoon.

Luumulehtoa on hoidettu keväästä asti ja nyt vihdoin maa rupeaa olemaan sellainen, että pääsen istuttamaan syyssyreenin, kultasateen sekä mustan seljan

Ruohonleikkujäte on parantanut yhdessä kompostin kanssa maata roimasti ja nyt maa näyttääkin jo multavalta.

Tässä tuleva potager-puutarha. Vähän tuo tuuliaidanne hirvittää kun näkymät katkeavat, mutta eiköhän sen sitten aikanaan saa harvennettuakin. Mutta sarkaa piisaa kun olisi vaan 100 pientä miestä tekemässä hommia.

Ei kommentteja: