28.8.07

siemenkodat avautuvat

Viimoiset unikot kukkivat ja ampiaiset kartuttavat talvivarastojaan

Kelloköynnökset eivät juuri koskaan ehdi kukkimaan, vaikka siemenet on laitettu jo maaliskuussa. Nyt kuitenkin on ilmaantunut yksi nuppu

Perunkoison siemenkota muistuttaa suuresti kelloköynnöksen nuppuja

ja risiinien siemenet ovat kypsymässä

Unikoiden siementen lentoaukot ovat avautuneet, joten onneksi ehtivät vielä kypsymään. Pönttöajatus on riistäytynyt käsistä ja luvassa on 60cm x 60cm pohjamitoiltaan oleva muistorakennus edesmenneille kirjekyyhkyillemme. Rakennelma pohjautuu 1238 - 1263 rakennetun Pyhän Sofian kirkon lounaispuolen muotoihin ja molemmille sivustoille tulee polvistuneet kuningattaret. Joten ei sitten pienintäkään haisua milloin sittemmin pöntöstä linnunruokintasysteemiksi muuttunut jättirakennelma valmistuu. Vähän nuo miehet jo pyyhkivät hikeä otsaltaan nähdessään suunnitelmat.

6 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Tosiaan, sinäkin olet helposti innostuvaa sorttia. Hymyilyttää ihan. Tuo voisi olla kuin meillä tapahtunutta. Ero on vain se, ettei meidän mies ole yhtään innokas osallistumaan kouhotuksiini :)

Syksy taitaa tulla. odotan, että ne kirjat jo tulisivat!

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, olisitpa kuullut, miten pirskahtelin nauruun, kun luin hankkeestasi! Että oikein polvistuneet kuningattaret!!! Kuinkahan paljon tässä vielä saakaan iloita, kun pääsee seuraamaan projektiasi. Odottelen innolla!

MariaJ kirjoitti...

Heh, kuulostaa kovasti minulta. Suunnitelmat muuttuvat moneen kertaan matkan varrella ja joskus tuntuu se suunnitteleminen olevan sitä parasta! Minulla ei mies kanssa oo yhtään innostuvaa sorttia, mutta saan raahattua ton "kivireen" joskus mukaani ja jollen saa ni teen itte. (Useimmiten jälkimmäinen)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi niin tai siis puutarha sinulla! Päivä melkein meni ihastelessa, vaikka olisi ollut omallakin pihalla puuhaa:)

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Just kerroin ukolleni miten sinun miehesi tekee reippaasti töitä pyynnöistäsi ja se väitti että pian hänkin, mutta näkisipä vain...
Kerroppa mulle milloin ja miten kannattaa punahattua kylvää kun itse haluaisin ne kylvää. Jos aikaisin keväällä kylvää, niin kukkivatko samana kesänä???

jori kirjoitti...

Ohhoh täällähän on ollut vilinää ja vilskettä ja kaikille lohdutuksen sananen - ei meidän ukko niin kauhean innostunut ole, mutta ei varmaan jaksa alinomaista marinaani vaan myöntyy tekemään satunnaisesti hommia.

Ja mitä innostumiseen tulee niin uudet ajatukset on kyllä hitsin mukaansatempaavia. Välillä liiankin kanssa

Inkivääri - tervetuloa toistekkin kurkkimaan mitä täällä tapahtuukaan - onko sinulla omaa blogia?

Ansku - Nyt kyllä kysyit pahaa - Punahatut taisin alunperin kylvää joskus 2000-luvun alussa ja nyt kylväytyvät huimaa kyytiä itsekseen. Muistelisin kuitenkin, että eivät kukkineet ensimmäisenä vuonna. Ja tarkemmin ajateltuna nuo itsestään kylväytyneetkään eivät koskaan kuki ekana vuonna. Olen tainnut alun perin kylvää ne joskus huhtikuun kieppeillä.