12.8.07

Trooppinen ilmasto saa läkähtymään

Aloitan postauksen kahdella ala-arvoisen huonolla kuvalla. Syy on punahatturinteessä. Jouduin lopulta kipuamaan saavin päälle seisomaan, jotta olisin saanut edes jonkinmoisen kuvan punahatuista. Kaistale on varsin kapea ja pitkä. Ongelmana on se kun molemmin puolin näkyy karmeuksia - jättisuuri sora-alue tai valtaisasti nurmea. Mutta tällaiselta sisääntulo näyttää. Kivikkokilkkalle terveisiä, nämä leviävät aivan tuhottomasti. Pieniä alkuja on satoja noiden juurella.

Punahattuja kasvaa myös hopeapajun juurella.

Ja tässä punahattujen taimia tuloillaan. Tänään sentään ehdittiin osa jo koulia.

Puutarhassa on kuin tropiikissa ja erinäiset tuoksut huumaavat. Tässä köynnöskuusama on kiertyneenä unikon varren ympärille.

Salkoruusun ruusukkeet ovat varsin mojovan kokoisia. Nyt vain toivoa sopii, että talvehtivat kunnolla.

Melkein kuin viidakossa. Piikkiaralia ja risiini

Risiinit ovat revähtäneet jätti suuriksi

Hurmehappomarjojen lomasta voi kurkistella hirmuista röyhytataraitaa

Maksaruohot aion jakaa keväällä ja levitellä maksaruohoaidanteita lisää pitkin puutarhan penkinreunuksia

Annatädinunelmapenkissä syyshohdekukat, tuoksuhohdekukat ja päivänhatut kilvoittelevat keskenään.

Tämänkesän ehdottomasti valloittavin parivaljakko on komeamaksaruoho ja tuoksuhohdekukka

3 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ihanat on näkymät taas. Houkutteleva on tuo tuoksuhohdekukka. Johan tässä kevään siemenhankinta lista on valtaisa jo ennen kesän loppua :)

Ai kun mun punahatut leviäis ja. Tilaa on merelle punahattuja kahdessakin paikassa.

Minä olen kovin kokematon noissa siemenen keruu puuhissa. Olen jo käynyt kärkkymässä, onko mitään kypsiä. Keräsin maasta kuolanpionin siemeniä... Niin monia on mitä haluaisi saada talteen.

Minulla on saman kokoisia salkoruusun taimia. Viime talvesta eivät kaksi yksilöäni selvinneet. Nyt niitä on kymmeniä...katsotaan.

Annatädin unelmapenkki kuulostaa kivalta. Itselläni oli Anna-täti (oikeasti äitini täti)lapsena ja vähän aikuisenakin :)

jori kirjoitti...

Heips Sanni - Aikatavalla olen keräillyt siemeniä joka vuosi. Pitää vain valita kuivat kelit, jotta olisivat jo valmiiksi mahdollisimman kuivia. Otin tuossa viimeviikolla talteen isotähtiputkea, unikoita ja niitä kuolanpioneja. Isotähtiputket tarvitsevat kylmäkäsittelyn, joten ne on syytä kylvää syksyllä.

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Maksaruoho on tosi kaunis ilman punaista väriäänkin. Minä onnistuin ne hävittämään yksi talvi eikä ole vielä tullut ostettua lisää. Vai leviää ne punahatut niin hyvin! Niitäkin on sitten saatava. Olen muuten myös ollut tuolla Somerniemen torilla ja ihme juttu että porukkaa tulee sinne korpeen paljon.