9.8.07

Totuus on tarua ihmeellisempää eli kuinka nurkat pääsivätkään remaumaan?

Otin osaa Maryn ja Mean heittämään haasteeseen ja jo nyt kaduttaa. Elämäni tähänastisista postauksista surkeuden surkeus on tulossa. Varokaa tämä karistaa lumouksen, joka puutarhaan sisältyy. Sniff. Tässä siis puutarhan tai pikemminkin tässätapauksessa pihan pahimmat kohdat.
1. Sisääntuloistutuksen villiintyminen ja sitkeiden rikkaruohojen leviäminen

2. Sisääntulorinteeseen riistäytyneet valkojuuret, rönsyleinikki, siankärsämö, takiainen ja muut viheliäisyydet. Näistä ei selviä kuin Reinolla.

3. Kivirännien takana häämöttävä hiesu"nurmi", jossa eivät kasva edes juolavehnä tai rönsyleinikki. Täysin toivoton tapaus

4. Pyykinkuivaustelineen alunen ja joskus vuonna x aloitettu keskeneräinen ojan alku. Reinoa kehiin ja ruokkoomusta

5. Keskeneräinen tuuliaidanne. Kylmät väreet kulkevat pitkin selkäpiitä vaikka lämpömittari näyttää + 32C

6. Toinenkin keskeneräinen tuuliaidanne. Reinoa pitänee hakea maatalouskaupasta aimo tonkka ei näistä muuten selviä. Tuskaaaaaaa

7. Täysriistäytynyt kukkapenkki ruusuaidanteen läheisyydessä

8. Keskeneräinen luumulehto

9. Multakasan viimeiset rippeet keskellä pihaa. Byääääh. Ihan hirveesti tekemättömiä töitä. Ei tällaisia posteja saisi lainkaan laittaa. Ottaa lujille.

10. Puutarhamme kuvotus - palanut rakkaus täysin rytöttyneenä tekemässä siemeniä. Huh huh. Näyttääköhän tämän jälkeen enää mikään miltään. Toivottavasti kylmäaalto iskisi Suomeen niin jaksaisi aloittaa tämän 10 kohdan toivottomalta tuntuvan urakan. Ottakaapas muutkin ihmeessä osaa tuohon Maryn haasteeseen.

8 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Mie en kestä! Siis sitä, että lupasin osallistua miekin!! Kyllä mun paikat on paljon repsahtaneempia :)Puutarhassa, tarkennan.
En ainakaan tänään pysty vielä tulemaan kaapista kauheuksineni.

Mikä ihmeen sana on otsikon remaumaan?

jori kirjoitti...

Sanni - tämä on toden totta hirveempää kuin ajattelinkaan. Itsekkin kun oli jo lumoutunut hienoihin kuviin ja nyt hups kaikki unholaan heitetyt hirveydet nenänedessä. Ugh.

Reumauta = rytöttyä = hoitamaton

Remaumaan = päästä rytöttymään = jättää hoitamatta

Isoäitini puhui ehtaa paikallista murretta ja tuo on ehdottomasti kuvaavin sana mitä on olemassa.

Hän myös viljeli sanontaa: turhuutta ja hekumaa. Varmaan katselee pilvenreunalta miettii kahvikuppihumputuksista, että ovat nimenomaan turhuutta ja hekumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kauheata, mitä, Jori, oletkaan pihaltasi löytänyt. Voin lohduttaa, että kun piipahdin teillä äskettäin, tosin vain nopeasti autolta ovelle kävellen, näin niitä lumoavan ihania kukkiasi. Mielikuva pihasta oli fantastinen. En kiinnittänyt hetkeksikään huomiota näihin "rytölöihin". ( heh, ennen kuin avasin kommentointikohdan, arvasin, että täältä löytyy kommentti sanastasi "päässyt remaumaan" ja synonyymisi rytöttyä on sitä samaa ihanaa sarjaa.)

Kun lähestyin taloa, edessä oli hiukan vinksahtanut pieni kasvihuone. Mielikuva on jotain ihan muuta kuin, mikä näkymä sitten avautuukaan. Saavuinkin kukkivaan paratiisiin.

Siis kauniita kuvia, please.

-intoilija-päivi-

jori kirjoitti...

Intoilija - Voin vannoa, että tämä oli viimoinen kerta hirvityskuvia. Seuraavaksi esittelen samaisia pahuudenpesiä kunnostettuina.

Ja ihan seuraava postaus pitää sisällään taas vain valittuja kohtia

Mari L kirjoitti...

Hienoa! Aattele, nyt sulla on kuvia muistona alueista, joista pikkuhiljaa muodostui kauniita.. :)

Mikäs on sun Reino? Tuleeko sulle joku mies kitkemään nuo rikkakasvit pois?

Mulle rikkakasvien nyhtäminen on rentouttavaa puuhaa, sitä "omaa aikaa". Oikeesti, tykkään siitä. Kitkin anopinkin kukkapenkit, mutta enää en jaksa, kun näkee ettei toinen välitä ollenkaan hoitaa..

Sanna Tallgren kirjoitti...

Älä vaivu epätoivoon. Käy kattomassa mun rumiluksia. Laitoin nyt vaan kolme, mutta ujutan niitä nättien kuivien sekaan lisää :)

Kiitos sanaselvityksestä, hauska sana.

jori kirjoitti...

Mary - Reino on Sannin keksintö ja kuulostaa kotoisemmalta kun tuo Roundup

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän Reino jo osan noista epäkohdista paikkaa hyvinkin.

Otsikkoa minäkin jäin pitkäksi aikaa tavaamaan, en ole koskaan moisesta kuuullut.