24.8.07

Perhosia

Puutarhan perhosin haluan kiitellä Kukkii Kukkiin Eijaa saamastani tunnustuksesta. Ensimmäisenä tuntematon, mutta komea perhonen. Etsin nimiä oikein hyönteiskirjan kanssa kun en rehellisesti sanoen tunnista muuta kuin sitruunaperhosen.

Punahatut ovat tunnettuja perhoskukkia ja niimpä erilaisten perhosten kirjo oli jonkinmoinen niitä bongaillessani. Tässä neitoperho ihanine täplineen

Nokkosperhosia tuntui olevan eniten. Usein jopa muutama saman kukan kimpussa

Herukkaperhonen piti vain silmänräpäyksen siipiään auki.

Ja amiraali kiersi kukkaa kuin kissa kuumaa puuroa.

Syyssyreenin tuoksuista nautiskeli likaisten vesien asukki kuhnurikärpänen

Mustaselja Black Lace oikoi pitsimäisiä lehtiään luumulehdossa. Viime yönä ukkosti oikein kunnolla ja vesi suorastaan lainehti vieläkin yön jäljiltä puutarhassa. Taisi juuri istutettu selja nauttia maan kosteudesta

Pensaskärhö on puhjennut uudelleen kukkaan

Tammiunikko venyy venymistää ja nyt pituutta on melkein metrin verran ja kukinto on kovasti tekeillään.

Puutarhani aarre - paksut ja mehevät komeamaksaruohot, jotka kirtävät tuuheana reunuksena kukkapenkkejä

Ehdottomasti kauneimmät lehdet on amurinviinillä
Vähän kuin viidakossa.

3 kommenttia:

Jaska kirjoitti...

Hienoja perhoskuvia! Se ylimmäinen on ohdakeperhonen, amiraalin sukulainen.

MariaJ kirjoitti...

Juu vaatii hyvää kameraa ja malttia kuvata perhosia, oot onnistunut hyvin. Luit vissiin ajatukseni Mustan seljan kuvasta. (varmaan muistin väärin sen Risiinin)Mistä olet tuon hankkinut. Googlatessa ei löytynyt kuin Viher-Lassilalta.Kasvaakohan se Suomen oloissa korkeaksi.

jori kirjoitti...

Jaska ja Mariaj - kerrankin vaan seisoa jökötin paikoillani niin perhoset vaihtuivat edessäni kuin elokuvissa konsanaan. Joten tällä kertaa niiden kuvaaminen oli varsin helppoa.

Mariaj - Viher-Lassilalta hommasin taimen. Luin kaiketi kevään jostain puutarhalehdestä ja näytti niin komealta, että oli pakko hankkia. Lassilalla on ymmärtääkseni tuo jalostettu ja siksi sitä ei varmaankaan ole muualla myynnissä. Ainakin nuo muut seljat ovat kasvaneet jo muutamassa vuodessa useamman metriä, mutta en tiedä tarkemmin tästä mustasta.