17.8.07

½ hehtaaria nurmea

Naapurissa on poppi paukkunut siihen malliin, että on voinut nurmikonleikkurinsäiliötä tyhjentäessä pistää jalalla koreasti. Nuorimmaisenikin piti diskoa pikkumetsässä kaverinsa kanssa. Ruohosilppua on tullut taas ihan hirvittävästi ja olenkin kantanut sitä luumulehtoon maanparannusaineeksi. Kittisavi ja maatuva ruohosilppu sekaan jyrsittynä niin maan mururakenne paranee. Tänne pääsen jyrsinnän jälkeen istuttamaan syyssyreenin, kultasateen sekä mustan seljan.

Myös Maryn innoittamat rytöläpostaukset saivat minut kaivamaan pienoisen merkkiojan, josta tuo oikeanpuoleinen osio jyrsitään tuotapikaa ylös ja reunalle istutetaan metsävaahteroita kolmen metrin välein. Tuuliaidanteen reuna siis skarpataan ja selkeytetään ja samalla päästää tuosta hirvittävästä aidan retkusta eroon.

Kukkaloisto on hiljalleen vaihtunut siemenkotaryntäykseen. Odotan innolla kypsyviä unikon siemeniä ja niitä muuten riittää muilekin halukkaille.

Vielä kuitenkin jokunen kukka on täydessä loistossaan. Tuliköynnöskuusama on osoittautunut varsin kiitolliseksi köynnökseksi

Myös syysleimu on kehitellyt varsin mojovan kokoisen kukan itselleen

Tässä viimeinen kuva tältä vuodelta unikoista. Tässä on penkki, josta olen viime aikoina postaillut yksittäiskukkia. Huomenissa lähdetään sittensinne Lepaalle bongaamaan ensi kevään ideoita ja etenkin säleikkö omenapuita

5 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Olethan ollut aikaansaapa taasen! Tosiaan se rumakuvajuttu oli oiva motivaattori.

Kaunis Syysleimu. Mitäköhän lajiketta? Tuo on ihan sinun värimaailmaasi. Minun syysleimuni ovat jotenkin turhan kovan värisiä. Valkoinenkin on jotenkin niin puhdas, melkein hyökkäävä. Ja pinkit neonvärisiä. Tai aniliineja ne oikeastaan on...

Kävin kylän kirppiksellä, ei kupin kuppia :)

Mukavaa Messureissua!

Päivän kevennys: Tehtiin pojan kanssa tänään couscous-pataa jauhelihasta ja hän esitteli sitä isotädilleen, että " Kato täti, tämmösiä nää kusiaiset on!" :))))

jori kirjoitti...

Sanni - syysleimun vyötteessä lukee Phlox paniculata Pleasant Feelings. Mutta muistelisin vahvasti, että tämä on se limevihreäkukkainen, mitä olin ostamassa. Nyt kukka on kuitenkin punainen ja Kauippilan kuvasto on kadonnut jäljettömiin, niin en voi syysleimun todellista laitaa tarkistaa. Mutta yllätyksekseni se tosiaan sopii värimaailmaani, kunhan vain pääsisin eroon noista palavarakkauksista.

Hih hih - kyllä nuo lapset osaavat. Kus kus näyttääkin kyllä hieman kusiaisilta.

Kiitokset messutoivotuksista, postaan sitten oikein urakalla parhaat löydökset.

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno syysleimu. En ole ennen tuollaista nähnyt.
Siis vihjasit, että unikkojen siemeniä on. Olisiko niitä?
Vaihtaria voisi löytyä jotain. Keijunmekon siemeniä tai jotain perennojen?

jori kirjoitti...

Unikon siemeniä pistän tulemaan, jahka kypsyvät. En vaan ole niitä hirmuisen tarkkaan merkinnyt kukinta vaiheessa, joten väreissä voi olla ylläreitä.

jori kirjoitti...

Unikon siemeniä pistän tulemaan, jahka kypsyvät. En vaan ole niitä hirmuisen tarkkaan merkinnyt kukinta vaiheessa, joten väreissä voi olla ylläreitä.