18.8.07

Päivä Lepaalla on takana

Päivä Lepaa 2007 on autuaasti ohi. Komeat on puitteet ammattilaistapahtumalle, ei voi muuta sanoa. Tiesin etukäteen, että pääpaino on koneilla ja tekniikalla, mutta silti odotin jotain enemmän. Toki kuvassa oleva barokkipuutarha osio oli hienossa kunnossa, komeat jättiläismäiset agaavet oli sijoitettuina liuskekiviportaikkoon ja seinustalla kasvoi viinirypäleitä.

Yleisnäkymät olivat hulppeat ja alue laaja, kyllä täällä kelpaisi opiskella

Säleikköomenapuu oli kasvaarojahtanut jättiläismäiseksi - taitaa olla kuitenkin liki kymmenen vuotta siitä kun viimeksi on Lepaalla käynyt. Jotenkin hoitamattomuus kuulsi vahvasti läpi monin paikoin.

Raunioromantiikkakin kukoisti sisäänkäyntien liepeillä.

Alueella oli taimimyymälä. Hinnat olivat kohtuullisia ja ihan mielenkiintoisiakin taimia oli tarjolla.

Kasvihuoneen lattiat oli paksulla katekankaalla vuorattuja, samoin kuin taimialueet. Tällaisia on ollut myös oman alueemme taimistoilla. Mutta jälleen iti ajatus siitä, josko meidänkin kasvihuoneen lattia verhottaisi näin.

Koristekaaleja pitää saada ensi kesälle. Olivat hitsin hienoja. mutta suurentakaa kuva ihan huviksenne niin näette, mitä tarkoitan aavistuksen hoitamattomalla ilmeellä

Ja tässä hauska idea tomaattien kasvattamiseen avomaalla. Bambukepit istuivat hyvin tomaattien tukena

Latva-artisokka on myös ensikesän hankintalistalla

Tässä yrttiympyrä

Ruokalan edustalla oli varsin komea istutus

Lepaa 2007 anti olisi aivan ok, jos takataskussa olisi 16.000€ ylimääräistä, jolla voisi hankkia komean ajopelin puutarhaan tai jos olisi töissä golfkentän hoitajana tai kaupungin puutarhurina, mutta näin puutarhaharrastajan takataskuun jäi komea miljöö, bambukepit tomaateille, latva-artisokka sekä koristekaalit. Ja se,että oma puutarhakin näyttää ihan komealta.

1 kommentti:

MariaJ kirjoitti...

Olen käynyt muutamia kertoja samassa tapahtumassa ja tiedän täysin mistä puhut. Sen takia en ole käynyt siellä enää 6 vuoteen. Alueesta saisi aivan upean, mutta tuntuu nukkuvan Ruususen untaan. "Tavalliselle" puutarhurille anti on tosiaan heikko.