22.8.07

Pientä puuhastelua ja uusia ideoita

Ahh - tänään oli taasen tupsahtanut postiluutikkoon ihana English Garden lehti ja tulvillaan mitä ihanampia ideoita. Päälimmäisenä on suurten heinien istutus tuuliaidanne maahan. Mutta itse aidan kanssa on ongelmia. Itse haluaisin leikattavan lehmuskujan, mies orapihlaja-aidan ja vielä pappakin on hämmentänyt soppaa ja ehdottanut kuusiaitaa. Miesten aitaehdotukset pitäisivät tuulta paremmin kuin tuo lehmusaita, mutta yökh kuusiaita ja yökh orapihlaja-aita. Komeat suuret heinät ja vapaamuotoisuus lehmusaidan takana ja lävitse näkisi rakkaan lehmilaitumen. Maiseman näkeminen on kuitenkin säilyttämisen arvoinen asia ja vapaamuotopinen aidanne vaimentaisi tuulta. Taidan pitää pääni ja tehdä valinnan

Tuuliaidanteen maata paranneltiin taas tänään hirvittävällä määrällä karkea hiekkaa ja tyhjentämällä tunkiosta huonosti maatuneita jätöksiä. Maa jyrsittiin nyt taas pykälää syvemmältä. Seuraavaksi alkaa armoton turpeen kärrääminen maan parannukseksi.

Tuoksuhohdekukat ovat ihania. Ne pehmentävät muutoin räikeän keltaista penkkiä ja samalla tukevat hontelovartisia päivänhattuja ja syyshohdekukkia.

Pikkiaraliaa ei syyttä nimitetä pirunkepiksi. Jokaisen lehtiparin välissä sojottaa orapihlanpiikin veroinen pikkukeihäs ja varsikin on armottomien piikkien peitossa.

Ja taas kerran tuliköynnöskuusama. Pidän oranssista ja tässä kukassa on herkullisuutta kerrassaan

8 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Tuo on kyllä kaunein oranssi kukka ikinä, sanoo oranssin vihaaja-sanni.

Pidä vain pääsi, suunnitelma kuulostaa hyvältä. Minä tilasin myös silloin tuon lehden, kun viimeksi sen esittelit, mutta en ole vielä saanut omaani. Toivottavasti se tulee...

MariaJ kirjoitti...

Ei mullakaan kauheesti oranssia ole, tulikellukkaa vain ja nyt sain oranssisen kulleron siemeniä. (kullerot on ihania vaikken kelt. ystäväkään ole)Tuo sun kukkas ei yhtään paha.
Mielenkiintoista kattoo kuinka sun aitaproggis etenee, lehtesi näyttää just meikäläiseltä!Kuule kasvaako se sun Risiini korkeaksi? Näin aivan ihanan kuvan siitä, lajikenimenä black lace....pakko saada, vaikka purkkiin, jollei muualle mahdu!

Anonyymi kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain. Käyhän kurkkaamassa.

jori kirjoitti...

Sanni - Ukko tuossa vierellä jo hihitteli paljastukselle ja totesi, ettei taida mahtaa mitää lehmusvimmalleni. Kalvetkoon siis ja parasta vaan kun laittaa jyrsiin vauhtia;)

Mariaj Lehti on jumalallinen - tilaa ihmeessä ja se tupsahtaa vielä kaiken kukkuraksi 12 x vuodessa postiluutikosta. Aitaproggis etenee hitaasti, toivon ettet tuskastu sitä seuratessasi. Lehmukset maksavat niin rutkasti ja olen laskenut, että niitä tarvittaisiin kutakuinkin 10 kpl niin pitää rakennella pikkuhiljaa, ettei perikato iske päälle. Oletko ihan varma, että tuo black lace on risiini. Mulla on näet tuollainenkin ja se on mustaselja - aivan ihana uutuusjaloste. Risiinit ovat MIELETTÖMÄN ihania ja kasvavat 1½ - 2m korkeiksi.

Eija kiitokset suuret kunnianosoituksesta Vautsi. Pitänee yrittää keksiä jotain mielenkiintoista syksyksikin ja talveksi, jotta jaksanette seurata.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, meinaatko kylvää kylmäkäsittelyn vaativia nyt syksyllä? Minulla olisi täällä nyt ne Jelitton siemenet: Kolmea väriä Verbena hastataa ja echinacea angustifoliaa sekä punaista tähtiputkea. Milloinkohan ne olisi hyvä kylvää?

Voisin niitä myös vaihtaa pikkuannokset johonkin kiinnostavaan. Tosin eihän noissa pussukoissa hirmusti ole ja itävyydestä ei tiedä, mutta silti. Oletko kiinnostunut?

Tuoksuhohdekukka on kiva!

jori kirjoitti...

Sanni - Jotenkin mulla on sellainen käsitys, että kylmäkäsittelyn vaativat siemenet tarvitsevat ennen varsinaista kylmäjaksoa myös lämpimän jakson. Joten kylväisin nyt jo. En ole vielä tehnyt syksyn siementilausta, mutta aikomus on. Ja vaihtoihin voin lähteä mukaan. Lupailin juuri, että laitan kohtapuoliin sähköpostiosoitteen tuohon sivulinkitykseen, niin voinemme vaihtaa osoitteita

Tarja kirjoitti...

Ihana tuo tuoksuhohdekukka, täytyy tilata siemeniä. Jeliton tilausta suunnittelen ja syyskylvöjä. Lehteä kauheasti tekee myös mieli, kovasti niistä aina saa ideoita...

Inkivääri kirjoitti...

Painiskelen tuuliaitaongelman kanssa myös - meillä kantaa ottaa vain isäntä ja hänen mielestään sitä ei tarvita ollenkaan8O Maisemaa järvelle ja pellon yli ei saa peittää , siitä olen tietty samaa mieltä, mutta onhan paljon vaihtoehtoja peittämisen ja täysin vapaan välillä...
Lehmusaita kuulostaa oikein mukavalta ...