28.7.07

Suuri yllätys

Puolilta päivin pojat lähtivät yllätys yllätys golfaamaan ja me naisissa lähdimme mökille. Kesän kunniaksi laittelimme taasen nurkkia kuntoon ja löytyipä muutama keltasienikin. Palattuamme kotii yllätys oli melkoinen pojat olivat nimittäin saapuneet ja ahertaneet yläpihan altaan kimpussa. Laudoitukset oli purettu ja kuljetettu kasvihuoneeseen odottamaan mahdollisia uusia projekteja ja multaa oli kärrätty. Pääsin jopa mallailemaan mummilta saamiani taimia uuteen istutusaltaaseen.

Tässä samainen allas kuvattuna toiselta suunnalta

Ja tietysti pienoinen lähiotos. Ihana yllätys kerrassaan

Toinen malvoista on piristynyt ruukussa silmin nähden ja tämän ainakin ajattelin laittaa tuohon uuteen alueeseen


Toinen yllätys oli sellainen kun olen hinkunut agavejen alle tolppia. No johan miekkoset olivat tehneet koevedoksen 350mm sadevesiviemäriputkeen ja valaneet pienen tolpan alun. Ei hullumpi. Nyt vain pitää saada pidemmät tällaiset tolpat, jotta nousevat hitusen esiin kasvillisuuden keskeltä.

Samalla kun sovittelin agaveeruukkua tolpan nokkaan niin vierestä löytyi vaalenpunainen kärhö kukassa. Tämä on sitten ensimmäinen tämän keväällä hankkimani kärhön kukka.

Toinenkin tämän keväinen kärhö kukkii luumulehdossa kietoutuneena siniluumu sinikan ympärille.

Pojat ovat myös eilen jyrsineet luumulehdon ja huonoimpien kohtien maata paranneltiin turpeella ja nurmisilpulla. Vielä hiekat on kärräämättä, mutta luumulehdon sentään jo erottaa rikkaruohojen raivauksen jälkeen.


Tuossa vielä uutta silppua tämän päiväisen leikkuun jäljiltä.

4 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Miten mukava yllätys. Teillä päin on sitten ihania poikia :) Kuinkakohan painavaksi semmoiset korkeammat tolpat tulee. Ajattelin haluta semmoiset myös. Ja mitä jos ottaisi muotin pois puolikuivana ja urittaisi pinnan jollain semmoiseksi pilaripinnaksi, niinkuin vähän sormipanelimaiseksi. Kai se onnistuisi, jos kerran betonista voi tehdä veistoksiakin.

Hmm - tai jos valaa nelsikanttisen pylvään ja siihen erikseen jonkun reliefityyppisen kuvan sivuun. Voisikohan sen kiinnittää huomaamattomasti laastilla? Muottejahan saa kaupasta kaiken laisia.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Nelis, neliskanttisen !! :) ja kaikenlainen on yhdysjuttusana, tiedetään... Että, kun ei osaa kirjottaa!
Ja sanavahvistuskin on kilometrinen :)

jori kirjoitti...

Heissan Sanni. Tämä on nyt tällainen tuotekehitysjuttu, josta itsekin innostuin valtavasti. Vähän märkänä saatiin tuo tolppanäyte lohkeilemaan, joten kaiketi sen pitää antaa kuivua rauhassa. Mutta saisikohan putkilon sisäreunaan laitettua esim teipillä joitain pikkiriikkisen putkilon puolikkaita, jotta tulisi antiikin ajan tolppafiilis.

Hmm. Pitänee raportoida jahka aloitamme kokeilut. Nälkä kasvaa syödessä ja nyt jo hinkusin kymmentä tolppaa.

Tolpan tynkä on jo nyt melko painava, vaikkei ole varmaan 20 cm korkea. Sellaista 40 - 50 cm ajateltiin kokeilla seuraavaksi ja siihen pitänee laitella harjaterästä sisälle, jotta kestää.

Minäkin tilasin neliskulmaisen tolpan, mutta pojat eivät suostuneet kyhäämään muottia. Oli kuulemman liian työlästä ja kokeilivat siksi tuota salaojaputkea

Sanna Tallgren kirjoitti...

Olen miettinyt sitä paino-ongelmaa. Ajattelin, että jos saan neliskanttisen muotin naputeltua vanerista tms., niin laitan valaessa sisälle 1-2 pientä salaojaputkea, niin sinne tulee niinkun reiät läpi tolpan. Katiskaverkkokin voi toimia raudoituksena.

Hetkinen, minulla on semmoista taipuisaa muovilevyä varaston takana. Jos siitä leikkaa sopivan kokoisen palan ja siihen kiinnittää esim. puolitettua kapeaa letkua tms. ja sitten pyöräyttää levypalan putkeksi ja sitoo rautalangalla tai jollain, niin saa muotin. Täytyy kehitellä. Palataan tästä aiheesta :)