30.7.07

Leopardi kukkii

Tänään piipahdin pitkästä aikaa töissä ja oltiin yhdessä kollegan kanssa tutkailemassa uutta tulostinta. Sellaisin tuloksin, että pitänee piipahtaa vielä toinenkin kerta ennen perjantain koulutusta. Sitten piipaa vauhtia mökille vielä raivaamaan eilisiä jälkiä. Ajattelin, että tänään ei juurikaan ole syytä postauksiin, mutta erehdyin pahemman kerran. Nimittäin keväällä Kauppilasta hankkimamme Leopardinkukka, Belamcamda chinensis oli yllättäen ruvennut kukkimaan.

Kukka on varsin pieni, mutta sitäkin kiehtovamman oloinen

Samoin monta päivää odottamamme päivänlilja Cool it oli myös avannut jumalallisen kukkasensa.

Scabiosa näyttää päivä päivältä suloisemmalta

Kesäkuun alussa kylvetyt tammi- l. huisku-unikot ovat venähtäneet melkoisesti komeamaksaruohojen katveessa.

Keltaista pallurasadetta. Tänään on muuten sataaripsinyt pitkin päivää ja sadevettä on keräilty saaveihin melko mojovasti. Teimme myös nuorimmaisemme kanssa päätöksen, että talven aikana käymme joka kuukausi kerran vanhantavarankaupassa ja hankimme yhden jumalallisen kukkakahvikupin kuukaudessa. Ensi kesänä pidetään sitten puutarhakahvikutsut kera eriparikuppien ja vanhimmainen voi hankkia samalla jännittävää luettavaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin mielenkiintoisen näköinen kukka tuo leopardinpilkullinen. Jotenkin en kuitenkaan oikein osaa sanoa, onko se nätti vai ei... eli siis tosiaankin mielenkiintoinen!

Anonyymi kirjoitti...

Scapiosa todella näyttää niin suloiselta ja viehättävältä, että haluaisin myös sellaisen. Se vain on aivan outo minulle. Voisinko saada pientä vinkkiä hankintapaikasta ja istutusajankohdasta.

-intoilija-

jori kirjoitti...

Kuusirannan emäntä - totta tosiaan leopardista on vaikea sanoa onko se kaunis. Se on myös varsin yllättävä tuolla kukkapenkissä koska kukka on noin 2€ kolikon kokoinen

Intoilija - Tuo nimenomainen Scabiosa stellata, l. törmäkukka on vain yksivuotinen. Olen aikoinaan tilannut siemeniä Exotic Gardenilta ja itävät varsin helposti ja nopeasti. Sittemmin voi kuivattaa törmäkukan komeita kiemenaihioita ja kylvää seuraavana vuonna. Kylvää voi oikeastaan keväällä tai alkukesällä, jotta tuo ehtisi tekemään niitä siemeniä seuraavalle vuodelle.

Törmäkukkia on myös perennoinakin ja kylvöksistä on juuri tulossa scabiosa caucasica l. Kaukasiantörmäkukka `Isaac House`