26.7.07

Auringon sateet hellivat jalleen

Aurinko hellii jälleen puutarhaamme. sateiden jälkeen lämpömittari on kivunnut auringossa jopa 30C. Kasvun kohina melkein kuuluu korvissa. Summer wine päivänlilja on ahkeraan kukkinut ja nauttii selvästikin lämpimästä kelistä.

Piikkiaralia on vankistunut ja komistunut risiinien seurassa

Tuliköynnöskuusama on kasvatellut nuppuja ja on aloittanut kukinnan

Tuliköynnöskuusaman nuppuja

Tässä puutarhamme upein väriuhdistelmä. Tummanpuhuva unikko risiinien katveessa. Auringonpaisteessa risiinien lehdissä on häivähdys oranssia

Muutkin unikot ovat avautuneet ja kukat kasvaneet päivä päivältä suuremmiksi. Onneksi aikoinaan tuli tupellettua ja vahingossa tilattua kaikkia unikoita tuplapussit, joten keväällä saan lisää näitä.

Maksaruohonkin kukat sädehtivät kiven kolossa.

2 kommenttia:

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Mistä olet tilannut unikkoja? En ole nähnyt ennen tollaisia. Mua harmittaa että kylvämäni tuliunikot ei ole kasvaneet kunnolla. Näin kerran niiden kuvan jossain puutarha lehdessä ja heti piti niitä tilata ja kylvää. Idänunikot kukkii tällä hetkellä. Toi köynnöskuusamakin on mulle ihan vieras. Miten nopeasti kasvaa ja onko se arka?

jori kirjoitti...

Moikka Ansku, tilasin unikoiden siemeniä Thompson & Morganilta joskus kesäkuun alussa ja nyt ne ovat jo tuollaisia.

Tuliköynnöskuusamia meillä on kaksi ja ne on hankittu vasta tänä keväänä. joten en oikein tiedä niiden kasvuvauhdista enkä arkuudesta, mutta lippusissa luki vyöhykkeen kohdalla muistaakseni III. Eli ensi keväänä olen niiden suhteen viisaampi