25.7.07

Ooo la laa

Tänään on ollut huisketta ja hulinaan niin, ettei juurikaan olla puutarhaan ehditty. Ollaan nimittäin oltu laittelemassa mökkiä kuntoon, pesty lattiat, vaihdettu pöytäliinat, pesty ikkunat ja kaikkea sen semmoista. Kotiin tultuamme postiluutikosta oli kuitenkin kopsahtanut toiveiden täyttymys. Aaah. Nuorimmaisemmekin vaatii lehden selattuaan vesiaihetta, vaikka tuollaista kuin kannessa näkyy. Hänestä on varsin epäreilua (kuten yleensäkin), että englantilaisilla on noin hienoja puutarhoja. Siinä olen kyllä melko samaa mieltä;)

Samalla tupsahti ensimmäinen syysluettelo. Njamm.

Aamulla ennen mökille lähtöä lehmät olivat taasen tirkistelemässä pihaamme. Taitaa ruoho olla vihreämpää aidan tällä puolen.

Lehmälauma kylpi sumuisessa aamussa ja selvästikin nauttivat olostaan. Voi taivas kuinka rakastankaan noiden lehmien läheisyyttä. Harva istuu aamusumussa kahvikupposen ääressä ja lehmät laiduntavat kuuden metrin päässä, ruohonrouskutuksen ja heinikossa kahlaamisen äänten kantautuessa korviin.

Unikot ovat täyttäneet loputkin tyhjät aukot muurin kupeessa. Päivä on ollut edellistä lempeämpi ja nyt unikot kilvan availevat salaisia komeuksiaan risiinien katveessa.

Tyystiin riistäytyneessä luumulehdossakin on tapahtunut ihmeitä. Keväällä Prismasta ostamani kärhö on valmistautumassa kukintaan. Ilmeisesti kilometrin korkeaksi kasvanut p....ruohoviidakko on suojannut sen juurakkoa mukavasti.

Punahatut leveilevät komeilla kukillaan pitkin pihamaata.

Samoin sinipallo-ohdakkeet, jotka pikkuhiljaa ovat vallanneet alaa itselleen aivan kuin sinipiikkiputket ja punahatutkin

Myös yksivuotinen törmäkukka valmistautuu kukintaan

Oikeastaan tässä ja seuraavassa kuvassa puutarhamme kiehtovimpia kohtia tällä hetkellä. Lannoitin ja kalkitsin niin puolihuolimattomasti keväällä, että luulen osan kasveista kärsivän jopa siitä. Kuten tuossa kuvassa kellertävä neidonhiuspuu on jokseenkin huonovointisen oloinen. Mutta yleisilmeeltä kellertävä lehdistö tuo hieman jännitettä muutoin punertavien kasvien seuraan.

Muuri rehottaa. Salkoruusun ruusukkeet ovat komistuneet, unikot kukkivat, viiruhelpi rehottaa ja kasvien tyystiin täyttämä maa on kerrassaan kutkuttava.

4 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ihana lehti. Mun täytyis ja tilata tuo. Tilasitko netistä?

Puutarhasi näyttää paratiisilliselta ja nuo lehmät on hurmaavia...

jori kirjoitti...

Joo lehti on tilattu netistä ja pitää sanoa, että sisältö on sitä mitä kansi lupaa - eli mielettömän upeita englantilaisia puutarhoja. Njam

Kiitos kehuista, vaikka totuus on kulman takana taruakin ihmeellisempää. Luumulehdossa on kuin viidakossa metriset takiaiset, saunakukat sun muut rehottaa täyttä häkää.

Anonyymi kirjoitti...

Voi, miten ihana kuva lehmästä siellä pensaiden takana! Siinäkö ne ovat aivan pihalta nähtävissä?

Lehti houkuttelee. Paljonko sen vuosikerta tulee maksamaan, muistatko?

PS. Olen muuten vähän invalidi tämän sanantarkistuksen kanssa, tämä on nyt kolmas kerta, joko tulisi perille

jori kirjoitti...

Kuusirannan emäntä: Lehmät ovat aivan tunkion ja tuuliaidanteen takana, siten että napsivat ruohoa puutarhankin puolelta.

Lehden tilaus oli suunnilleen 60€/vuosi ja se ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Nämä sanavahvistukset ovat hirviömäisen hankalia. Välillä pidempiin kommenteihin kopioin varmuudeksi kommentin, jottei tarvitse useaa kertaa kirjoittaa.