11.7.07

Ruukkuja, ruukkuja, hieman laventelia ja tukikeppeja

Ei ole kuin vajaa viikko niin johan piti vielä tänäänkin piipahtaa tuolla jumalaisessa Westersin puutarhassa. Viimeksi jäi jotenkin kutina muutamasta ruukusta sekä kukkatuista ja kutina ei ollut laantunut niin ei siinä sitten muukaan auttanut. Sannille mittasin jopa matkan siitä ykköstien risteyksestä, jossa lukee Angelniemi, tulee tasan 19,6 km Westersin pihaan. Eli tuollaiset vaaleansinertävät pöyhkeäreunaiset ruukut tarttuivat matkaan. Noihin pitänee vielä jostain löytää sellaiset agaavet, pikkuiset, koska ruukutkaan eivät ole järin suuret.

Samalla oli aivan pakko hankkia kolme tällaista ruostunutta kukkatukea. Ja toki ne piti sovittaakin heti kotona, että miltä ne oikein näyttävät. Toki nyt sitten pitää vielä löytää näille sopivat paikat jostakin, niin että ne ovat osuvasti jonkin kulkureitin varrelta ihailtavina.

Näissä on jotain historiallisten puutarhojen kaukaista tuntua. Iltalukemisena kun olen tyystin uppoutunut noiden historiallisten tarhojen kiehtovaan maailmaan.

Tässä viimoinen näistä. Näitä oli muuten suoravartistakin mallia ja niitä Westersissä oli käytetty pionien tukemiseen.

Nuorimmaisemmekin halusi itselleen ruukun ja löysi tälläisen pikkupuodista. Ja mukaan lähtivät myös pikkuinen laventeli sekä meksikonrakuuna.

Viime päivien sateet ovat kummasti rehevöittäneet kasvustoja ja perunakoisot ovat ottaneet varsinaisen kasvuspurtin.

Myös toinen liljamme on puhjennut kukkaan.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Westers on niin jumalallinen paikka, että pitänee vielä tähän loppuun ottaa pikkuinen kierros tuohon ihmeen ihanaan potager-puutarhaan

Kahvion ikkunasta voi tiirailla puutarhaan. Kaikkialla on ihania yksityiskohtia ja kahvittelija tuntee häivähdyksen yleellisyyden tuntua saadessaan pienen kahvihaudutuspannun pöytäänsä ja siemaillessaan höyryävää kahviä pöydällä, jolla on kukikkaat kangaspöytäliinat.

Pikkuinen puutarhapuoti on täynnä kaikkea mielenkiintoista. On lasisia kasvatuskupuja, lyhtyjä ruukkuja ja vaikka sun mitä aina ruukkujen puhdistusharjoihin ja mittalankatelineeseen, jolla saa ryhdikkäät suorat linjat istutuksiin.


Pioniunikot kukkivat täyttähönkää ja jos suurennatte kuvan, voitte nähdä nuo tukikepit suorina versioina.

Oranssinpunainen unikkomeri läikehtii päärynäpuiden edustalla.

Kasvimaalla on sadonkorjuun jälkiä

Ja yhtään kertaa et voi käydä puutarhassa, jollet kulje labyrinttiä pitkin ihastelemaan tunkiota ja palaa tuota tulikukkarivistöä pitkin takaisin.

Istutusten seassa on haaveilupenkkejä, joilla puutarhassa kulkija voi hetkeksi istahtaa ja vain huokailla lumoavan puutarhan näkymiä. Ja nyt auttamaan miesväkeä, jotka taistelevat ylipitkäksi päässeen nurmikon kanssa.

1 kommentti:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ei oo totta! Mie meen sinne viivana! Pakko saada tuommoiset ruostekepit! Ihania ruukkujakin ja kuvia!