29.7.07

Pienet kesäjuhlat ja lisää yllätyksiä

Tänään oli mökillä pienimuotoiset kesä- & sukujuhlat. Paikalle oli kokoontunut kolmisenkymmentä juhlijaa herkuttelemaan ja rupattelemaan. Juhlien jälkeen kun pesin hurjaa määrää astioita koneessa kotosalla nuorimmaisemme puuhasteli täyttä päätä puutarhassa. Ja toi melkoisen yllätyksen sisälle. Ruusuhelminauhat. Ensi sunnuntaina on miehen puolen suvun sukujuhlat Ikaalisissa ja nämä helmet on tarkoitettu juhliin. Oolalaadii. Mitenköhän saan nämä hurmaavat helmet säilymään juhliin asti näin hemaisevina. Mutta niin hurmaavat ovat, että olo on kuin prinsessalla näitä sovitellessa.

Kotona piti myös tehdä pieni puutarhakierros. Odottelemme kovasti näet päivänlilja Cool it:n kukintaa. Nuput ovat päivä päivältä suuremmat ja suuremmat, mutta kukka antoi vieläkin odottaa. Mutta Törmäkukka sen sijaan oli avannut ensimmäiset kukkansa. Kesäjuhlilla tätini, joka on innokas mehiläistarhuri kertoi, että on tulossa mielettömän hyvä hunajavuosi, koska kukkia on niin valtaisasti.

Oppineittenkukasta oli kasvanut jättiläisversio. Aika hurmaava tämäkin. Näitä on pakko saada ensi vuonna lisää.

Tumma pioni leputteli kukkaansa punertavan, sileäksihioutuneen kiven päällä ja näytti suorastaan runolliselta.

Nyt oli myös auennut vaaleanpunaisen sekoitussarjan unikot

3 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ooh!!

jori kirjoitti...

Sanoppas muuta, kyllä nyt kelpaa kun on kylän komein kaulanauha.

Muuten tuo ukko innostui tästä pylväsideasta siinä määrin, että tonki esiin jonkun vanhan laskukaavan ja 40cm korkea ja 30cm halkaisijaltaan oleva betonipylväs painaisi noin 70kg, joten ideasi keventämisestä on suorastaan loistava. Pohdimme myös pinnan kuviointia esim. sähköjohdon avulla. Johtoa kieputettaisiin salaojaputkeen pituuttais suunnassa ja lopputuloksena olisi tolppa, jossa on pituussuuntaisia ohuita uria. Nyt ei taida auttaa muu kuin kokeiluversioiden tekeminen.

Anonyymi kirjoitti...

Sulla vaikuttaa olevan tavanomaista tyylikkäämpiä kukkia/kasveja puutarhassasi. Hienoa!