16.7.07

Kirppis taimia

Voi minua onnen pekkaa... Mustapäivänhattuja on noussut jo pintaan 9kpl ja törmäkukkia 28kpl. Ylimmäisessä kuvassa mustapäivänhatun pikkiriikkinen taimi ja toinen työntymässä mullasta

Ja tässä komeilevat kaukasiantörmäkukkakavalkaadi

Palstoilla on monia syyshohdekukkiin hurahtaneita. Tämä on ensimmäinen syyshohdekukkani, jonka taimia hankin kolme Kauppilasta tänä keväänä ja tässä yhden puskan nuppusatoa. Kasvi on kovasti ja nopeasti vankistunut ja kasvattanut siinä sivussa kunnioitettavan määrän nuppuja.

Sumakin kukinto tulee päivä päivältä viettelevämmäksi

Marski on kasvattanut melkoiset siemenpollurat

Nyt saattaa jo lehvästön seasta erottaa leveäkompassikukan ensimmäisen nupun. Olen laittanut siemenet maahan keväällä 2002 ja tämä on ainut yksilö, joka niistä on lähtenyt kasvuun ja tämä on ensimmäinen vuosi kun mokomakin kukkii. Näin jossain juuri kuvia kukista ja suoraan pitää myöntää, että ei ollut mikään valtavan hemaiseva ilmestys, mutta odotellaan.

Juoru on kukkinut itsensä näännyksiin. Ainakin kuihtuneista kukinnoista päätellen

Tänään kohnattiin kirpputoreja kolmisen tuntia. Saaliina kolme puutarhatakkia (yhteensä 3€), lapsille juhlakengät (yhteensä 6½€), uudet kaprit (4€), miesten puvun irtotakki + 2 kravaattia (10€), sohva (150€) ja kaksi tainta valkokukkainen tulikukka ja harmaakäenkukka. Sohva puutarhatyyliä ;) vihreä sametti + vihreät kukat a´la 60-70 luku njam. Tutut tietävät ikuisen sohvakierteemme ja varmaankin hymistelevät itsekseen. Mutta nyt vasta löytö olikin. hih hih

Tulikukan kukinto näyttää näin viehkolta. Kirpparilla oli perennan taimia suht paljon ja myyjät kehuivat niitä olleen pitkin kevättä ja alkukesää vaikka kuinka. Pitänee ensi keväänä harrastaa kirppiksia siis useammin. Yleensä tai suoranaisesti koskaan aiemmin en ole kirppikseltä hankkinut vaatteita, mutta nyt vastaan tuli niin vastustamattomia, etten voinut olla hankkimattakaan. Oikein teryleenitakkeja - tyköistuvia hupsuja pikkutakkeja ilmeisesti jonkun mummovainaan jäämistöistä oikein kaksin kappalein ja samasta rekistä `mummo` villatakki. Pitänee esitellä oikein joku kerta.

Harmaakäenkukka, joka toivonmukaan siementää ja levittäytyy.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olen löytänyt kiinnostavan blogisi ja laitoin siitä linkin myös omille sivuilleni. Huomasin, että olet kylvänyt siemeniä ihan vastikään. Se on aihe, josta en tiedä oikein mitään. Kyselen omassa blogissani juuri tänään toiveikkaana neuvoja...Jos sinulla olisi sellaisia antaa, olisin tosi kiitollinen!

jori kirjoitti...

Heips laitoin neuvoja blogiisi ja ehdottomasti kannattaa kokeilla heti.