27.7.07

Liljojen kukintaa

Nuorimmaisemme välttämättä haluama päivänlilja on avannut kukkasensa. Ja komeahan tämä toden totta on. Väriyhdistelmä on kerrassaan valloittava ja liljat täynnä nuppuja.

Päivänliljat laitettiin yläpihan altaaseen ja maa päivänliljan ympäriltä on vielä aivan mulloksella.

Myös bonanza on aloittanut kukintansa. Röyhytatar on levittäytynyt niin muhkeaksi, että kukka pitää kaikaa esiin röyhytatarpuskasta ennen kuin sen näkee. Nämä pitänee siirtää vähän väljemmille vesille.

Punatähkät ovat myös avautuneet keltaisen penkin lomassa

Ostin keväällä muutaman punatähkän multasormesta kun olivat niin muhkean näköisiä taimia ja nyt ne antavat pienen oman säväyksensä muutoin niin keltaiseen penkkiin.

Sisääntulon vieressä oleva istutusalue on hirmuisen rehevä ja muhkea

Maksaruohot leveilevät ja unikot ovat kasvaneet komeasti entisten rönsyalpien paikalla

Punahattuja, punahattuja ja punahattuja. Mutta perhosia ei ole vielä näkynyt

Eilisilta ja tämä aamu on vimmatusti kitketty luumulehtoa ja sieltä kaiken rytöttymän keskeltä löytyi neilikka. Tämmöistäkään en laisinkaan mistanut meillä olevankaan.

Tässä luumulehto kitkennän jäljiltä. Bensakanisteri ja rikkaruohoämpäri värjostavat nyt kärhön juuristoa, kun metriset ohdakkeet on kitketty. Tänään miesväki jyrsii tämän lehdon ja maata parannellaan ruohosilpulla, hiekalla, kompostilla ja turpeella. Sen jälkeen lehtomaata kesannoidaan ja jyrsitään säännöllisesti ja ehkäpä joudutaan vielä tuohon Reinoonkin (kuten Villinpihan Sanni Roundupia nimittää) turvautumaan.

3 kommenttia:

MariaJ kirjoitti...

Ihana tuo sun pink lily! Mulla on vaan keltaista ja oranssia, yksi punainenkin, joka ei oo ikinä kukkinut. Tuli mieleen oletkos koskaan käynyt Nummen Kasvihuoneilmiössä? Aateltiin lomalla ens viikolla käydä, kun olen kuullut että siellä on "kaikenlaista". Onkohan siinä lähistöllä jotain hyvää taimistoa....

jori kirjoitti...

Heips Mariaj, Kasvihuoneilmiö on varsin kiinnostava paikka ja ajattelinkin sitä kun kerroit tuosta kristallista, mikä roikkuu enkelinaikkosessasi. Siellä on nimittäin kristalleja joka lähtöön. Käydään lasten kanssa siellä monta kertaa vuodessa ja välillä löytyy jotain kiintoisaa välillä ei. Mutta kannattaa ihmeessä käydä. Mutta valitettavasti en tiedä siitä mitään taimistoa läheltä, mutta jos saat vihiä niin vinkkaahan.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Ihana lilja! Just tuon värisen minäkin haluaisin, kun olen vähän värivammainen ja kaihdan oransseja ja keltaisia.