23.7.07

Uusia taimia ja unikoiden kukoistusta

Viikonvaihde vietettiin onnellisesti ötökkäpaossa Kuopion mummilassa, jonka puutarha on vähintäänkin huumaava. Parsapehkot nousivat korkeuksiin, sormustinkukat olivat kasvaneet ylijättiläisiksi, peikonnauhukset, liljat aivan kaikki oli hurjan rehevää ja kaunista. Suorastaan niin vastustamattoman kaunista, että taimihimoni pääsi valloilleen. Sain monen monituista tainta matkaamme, yksi lukuisista tämän valloittavan sormustinkukan taimet.

Myös tällaisia tuntemattomia keltakukkaisia lähti jokunen matkaan. Mummi on myös kylväjä tyyppiä ja nämäkin on kasvatettu muistaakseni kyprokselta kerätyistä siemenistä.

Myös malvan taimia oli peräti kahta sorttia ja johan molempia taimia oli pakko saada. Ulkoa kuuluu lapion kuovinta, koska huomenna valetaan toisen istutusaltaan reunukset. Jes. Vihdoinkin.

Tässä vielä tuo toinen malva. Pitänee oikein etsiä jostain näiden nimet tai luulisin, että useimmat tunnistavat.

Poikien golfbägit ja matkatavarat olivat visusti kattoboksissa matkan ajan, jotta taimet pääsivät takakonttiin. Onneksi takakontissa on muovikouru lattialla niin pystyin kastelemaan aarteitani ennen kotiin paluuta

Päivänliljoja, peikonnauhuksia, minttua, oreganoa, sormustinkukkia, malvaa, kurjenmiekkoja ja kaikkia ihanuuksia odottelemassa purkitusta.

Laitoimme yhdessä lasten kanssa taimet ruukkuihin varttumaan ja odottelemaan uuden istutusaltaan syntyä.

Sillä välin kun olimme reissussa olivat unikot aloittaneet kukintansa



Valkea päivänlilja cool it avaa ensimmäiset nuppunsa myös lähipäivinä. Ötökkähirmut muuten osoittautuivat Eijan ehdottamiksi riisihäröiksi. Kaapit tyhjättiin ja kolme pulloa superraidia jököttää keittiön pöydällä. armoton taisto on siis alkanut. Pahinta on kun ei uskalla kunnolla leipää mutustella, ettei murenat tippuile mahdollisesti vielä hengissä olevien häröjen suupaloiksi. Onneksi olemme tällä viikolla hieman mökillä siivoustalkoissa niin voimme surutta myrkyttää aina lähtiessämme. YÖKH ja vielä kerran YÖKH.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Epistä! Miksi minulla ei ole Kuopion mummia, jolla olisi tuollaisia malvoja? Ne on ihania!

jori kirjoitti...

Pahus kun tuo mummila on niin tavattoman kaukana, eikä autossamme ole vetokoukkua saati peräkärryjä. Nimittäin pehkot ovat valtavia ja niille tekisi ihan hyvääkin pienoiset jakamiset. Ja nuo malvat ovat huippuihania.