3.7.07

Siementen aika koittaa

En voi pitää näppejäni irti puutarhasta hetkeäkään. Aamuiset kierrokset vetävät puoleensa kuin magneetti. Jos uppoutuu pation viereiseen kukkapenkkiin kitkeäkseen muutaman rikkaruohon tai nuuhkaistakseen juuri avautuneiden kukkien aamun raikasta tuoksua voi nähdä akilleijojen heleän vihertävien siemenkotien ylitse takana avautuvan lehmilaitumen reunamille.

Toisaalla ruusumantelipuun ja riippajalavan takana avautuu kuusilinna, metsä johon talvisin teemme retkiä.

Tulikuusama on päässyt taas kiinni kukintoihin ja muurinvieruksemme nauttii aamun varjoisista hetkistä

Sinipallo-ohdakkeet kurottautuvat röyhytatarpuskaston seasta kohti aurinkoa

Punalehtiruusun vaatimattoman oloisilla kukkien terälehdillä kimmeltää aamukastelun jäljiltä jääneet vesipisarat

Ruusupenkereen, joka erottaa pihan kahta alimmaista tasoa toisistaan, kukkaloisto on parhaimmillaan. Kohta penkereen valtaa lukuisat pullukat ja mehevät kiulukat

Kasvihuoneen paahde on saanut jalokallioisen kukinnan kiivaaksi ja kukat näyttävät suorastaan ylikypsiltä.

Siemenpussukoita saa ruveta kohta puoliin kiireenvilkkaa laittelemaan kuntoon. Ensimmäiset unikon siemenet ovat kypsyneet ja niitä tuntuu olevan tosi paljon.

Myös kuolanpioni on kasvattanut jättimäiset siemenkodat.

Marskinliljan kukinto vetelee viimeistään. Nyt latvan viimoisetkin kukkaset ovat avautuneet ja alhaaltakäsin marski näyttää jo tältä

Vihka viimoinen varjoliljankukinto odottelee myös siemenkotavaiheeseen siirtymistä

4 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Minulla sama addiktio iltakierroksiin. Kun poika on unten mailla, kiertelen pihassa kameran kanssa (tai ilman). On niin ihanaa hypistellä kukkia ja tuoksutella tyynessä illassa, visioida ja hymistellä hiljaa itsekseen. Vielä iloisemmaksi tulee, jos sattuu näkemään siilin, oravan tai vaikka sisiliskon.
Oi, oi, kyllä maalla on mukavaa...

Anonyymi kirjoitti...

No hei

Kivasti kirjoitat ja heti alkuun on sanottava että hyvältä näyttää puutarhassasi.
Yks kaks näyttää siltä että hengenheimolaisia alkaa löytyä kun alkoi pitämään puutarhablogia. Rakkaus kasveihin kuultaa jutuista. Jatketaan vierailuja :)

jori kirjoitti...

Tervetuloa vieraisille Eija. Hengenheimolaisia on tarjolla monen osoitteen takana. Kyllä puutarhablogeilu ja maalaiselämä on niitä elämänsuoloja

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Sun penkit näyttää ihanan reheville!!! Omani ovat vielä liian harvoja, mutta nyt on paljon perennoja kylvettynä, toivottavasti itävät.