20.7.07

Pii Paa

Grandekatastrofe. Ihan kiehun ja kihisen ja puhisen, pihisen syljen, sihisen sähisen, kähisen ja kiukusta rähisen. Aamu 5.30 tai oikeammin jo elis illasta on ollut sota päällä. (asia ei toki kuulu puutarhablogin piiriin, mutta siinä mielessä, etten ole ehtinyt edes vilkaisemaan rakasta puutarhaani) Siis jonkinmoiset sarvipäiset 2mm mittaiset minimini kovakuoriaiset ovat iskeytyneet keittiöömme. Olemme räjäyttäneet aivan kaiken. Kaapit tyhjiksi, hyllyt, laatikot ja kaikki liikenevä irti ja Tolua, räjäytysaineita ties mitä niin, että kyökki haisee pesuainetehtaalle.

Jopa kattilakarusellit ovat suihkussa. Uunipellit uunissa kärventymässä ja steriloitumassa.

Olohuone muistuttaa muuttoa ja huomisaamuna lähdemme Kuopioon.

Pada, kattilat, lusikat, haarukat, purkit ja purnukat aivan kaikki on pitkin huushollia ja astianpesukone on vinkunut kuumana aamu kuudesta ja vielä sen laulu kuuluu.

Ja täällä, kotigrematoriossa nousevat savuna ilmaan perunajauhot, kaurahiutaleet sokerit siirapit, vehnäjauhot, lihaliemet, näkkileivät, mausteet ja aivan koko kuiva-aine varasto. Että semmoista.


Kuitenkin karkasin kaiken kurjuuden keskeltä vartiksi happihyppelylle ja tässä niitä punahattuja, niitä on vaikka kuinka paljon ja aina vain lisiävät.

Taimet kasvaa kohisevat ja uusia on putkahdellut pintaan jatkuvasti

Ja hopeakurhon nuput ovat pienen lapsen nyrkin kokoiset eli ensi viikolla kukkasadetta luvassa. Ja nyt viimeisiä räjäyttelemään ja kokoamaan juhlatamineita kasaan, jotta pääsemme lähtemään kukonlaulun aikaan.

8 kommenttia:

quu kirjoitti...

Onko ne kovakuoriaiset ruskeamustia? Jos on niin ne ovat ihan yleisiä joka keittiössä ja ihan turhaa näette noin suurta vaivaa sillä niitä ilmaantuu aina eikä ne ole mitenkään vaaraksi. :)

Lisäksi on olemassa sokeritoukkia, huoneskorpioneja... eri asia jotkut puuntuhoojatoukat tai -kovakuoriaiset. Ennemmin kannattaa huolestua hiiristä.

Ei kannata stressata noin valtavasti jos edes harrastaa vähäisemmässä määrässä puutarhanhoitoa :D

jori kirjoitti...

Heips quu ja kiitokset rauhoittelusta. Emme ole mitää siivousintoilijoita ja kuiva-aine kaapeista ei juurikaan käytetä kuin kahvia ja kuoriaiset olivat levittäytyneet useimpiin pahvipakkauksiin taikka paperipusseihin ja niitä myös vaelteli hyllyillä. Googletuksen mukaan on kolme vaihtoehtoa; kauppahärö, vakkakuoriainen tai kapusiinikuoriainen. Kasvuolosuhteet täsmäävät siinä suhteessa, että huushollimme on kuin kasvihuone kuuma ja sateiden sekä sisällä kuivattujen pyykkien vuksi ilma on vähän kostean oloinen. Mutta nyt lepo. Kaikki on putsattu ja puunattu. Kamat jätetään pöydälle reissun ajaksi ja maanantaina palataan asiaan. Hyvät ja rentouttavat pyhät kaikille.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Yäks!
Meillä oli kerran niitä siisran näköisiä sekä isoja koppiksia valtavasti. Hävisivät kun ripottelin jotain ötökkämyrkkyä laudanrakoihin lapsen ja elukoitten ulottumattomiin.

Noi punahatut on sitten niin ihania!!!

Anonyymi kirjoitti...

Entäs riisihärö? Oletko tutkinut sen mahdollisuuden. Toivottavasti ei ole se.

Anonyymi kirjoitti...

APUA!
tiedän yhden huushollin johon kanssa tuli tuholaisia keittiöön. yrittivät ensin hävittää niinkuin te. mutta lopulta joutuivat luovuttamaan. tuholaisia oli silitysraudan vesisäiliössä, kaikkien kaappien listojen takana, ötökät olivat levinneet kangas sohvan sisuksiin, mattojen alle jne.... kutsuivat ammattimyrkyttäjän paikalle joka myrkytti paikat. en muista mitä tuholaisia ne oli mutta olivat jotain elintarvike koppisia. on kuulemma vaikea hävittää itse. munimis ja koppis väli oli muistaakseni jotain pariviikkoa. en tiedä mitä myrkytys heille maksoi. toivottavasti teillä ei ole niin hankalia tuholaisia.

jori kirjoitti...

Meinattiinkin jättää kaapit tyhjilleen joksikin aikaa. Onneksi olen lomilla vielä muutaman viikon. Ei aavistustakaan mistä moiset ovat saapuneet. Ja niin yht äkkiä. Epäilen jotain jauhopussia konnien tuojaksi. Mutta käykääpähän vilkaisemassa puutarha asioitakin. Päivitin muutama päivä sitten tekemääni taimipostaukseen uudet itäneet on nimittäin jo melkoinen määrä.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Hei, onpas hyvät itämistulokset! Miekin jo laiton pallidat ja tennesseeinssit. sekä vähän salkoruusuja ja jotain, jonka nimeä en nyt muista... Ihanaa oottaa niiden itämistä. Ja taisin tilata exoticgardeniltakin jotain,mitä ei oo vielä tullut. Ja kohta tulee sipulikuvastot, APUA!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kamala juttu, meni kylmät väreet, kun luin sitä. Olenn hengessäni mukana taistossa!
Laitoin muuten siemeniä viikonloppuna itämään, saa nähdä kuinka käy.