9.5.07

Vielä kaapinperukoilta uusia löytöjä

Tänään on satanut roimasti ja ukkostanut. sade on suoranainen toiveiden täyttymys, koska maa on ollut melko kuivaa. Aamulla yläkaapista löytyi vielä yllätyslaatikko, jossa oli joitain menneiden vuosien siemeniä. Varmastikkaan kaikki eivät idä, mutta kokeilla pitää. Linnottaudummepa siis kahvikupposen jälkeen kasvihuoneelle jälleen kylvöpuuhiin. Ja tässä löydetyt siemenet.

MACLEAYA cordata
Huisku-unikko, tammiunikko
(200) (kk.7-8) Yksittäiskasvi, jolla on suuret pronssinväriset lehdet. Kauniit, pitkät, kellertävän valkoiset kukkatöyhtöt. Ei erityisen vaativa. 60 siementä. Vyöhyke II-III.

ENKIANTHUS campanulatus
Kellopensas
(2) (kk.5-6) Kotoisin Japanista. Monihaarainen pensas, jonka lehdet kasvavat kehämäisesti. Nuokkuvissa kukkatertuissa pieniä kellanoransseja kellokukkia, joissa on punaiset suonet. Kukat sopivat myös leikkokukiksi. 25 siementä. Vyöhyke I-III.

STACHYS byzantina
Nukkapähkämö
(KI) (35) (kk.6-8) Hopeanharmaat, nukkaiset lehdet ja varret. Punaiset, tähkämäiset kukinnot. Kiitollinen kasvi, jota on helppo kasvattaa. Sopii myös rinteeseen. 200 siementä. Vyöhyke V-VI.

TRICYRTIS hirta
Konnanlilja
(60) (kk.8-10) Kotoisin Japanista. Komea kasvi, jota on helppo kasvattaa. Valkoiset tähtimäiset kukat, joissa on lilanpunaisia laikkuja. Vaaleanvihreät, teräväkärkiset, hiukan karvaiset lehdet. Vyöhyke III-VI. 65 siementä.

Ei kommentteja: