31.5.07

Hirmuisen viluista +15C

Päivä on ollut niin kolea ja kylmä, että puutarhahommat eivät juuri ole huvittaneet. Istutin toki luumupuut ja taimet, jotka hankin, mutta monet muut elintärkeät työt ovat jääneet odottamaan otollisempia aikoja. Nurmikko kasvaa kilometrin joka päivä ja huomenna onkin sitten tiedossa hirmuiset leikkuusavotat. Onneksi Pekka pouta lupaili hitusen aurinkoisempaa.

Kävin taasen kuitenkin ihailemassa kukkivia akilleijojani ja samalla hiphuraa huomasin, että jokaisessa unikkolaatikossani oli elämää. siis ne siemenet, jotka juuri sain englannista ovat jo itäneet. VAU

Kurkipehkoni on komeampi kuin koskaan. Tänä vuonna myyrätkin jättivät sen rauhaan ja puskalla on jo nyt korkeutta 60cm ohhoh, sade ja lämpö saavat kasvit jättimittoihin.

Salkoruusuni ovat kohtapuoliin pääsemässä ulkoilman raikkauteen. Pikkutaimet ovat näet varttuneet supervauhtia.

Keltainen ruusujuuri tekee myös jo kovaa vauhtia nuppuja. Mitenkä tuntuukin siltä, että kaikki olisivat aikaisemmassa kuin viimevuonna


Kemiön Westersistä viime vuonna hankkimani tulikukan taimi on singottanut siemeniään pitkin pihoja ja pikku taimia on varmasti sata pihaantulorinteen hiekotuksilla. Tiesin tämän jo hankkiessani tainta, mutta nyt ottaa aavistuksen päähän tuo yltiöpäinen levittäytyminen. Pitää pitää varansa tänä kesänä, etteivät mokomat pääse enempää valtaamaan tilaa itselleen.

Ei kommentteja: