24.5.07

Kauhistutan lisää, nurmikkoa, nurmikkoa nurmikkoa ja vielä kerran nurmikkoa

Koska eilen esittelin pienen otoksen nurmikentistämme jatkan tänään kauhistuttamistanne hitusen lisää. Nimittäin olen päässyt leikkaamisessa jo rutkasti puolen välin yli. Tässä kuvassa seison pihamme eteläisimmässä nurkkauksessa. Autotallin vasemmalla puolella on talomme ja autotallin edessä häämöttää meidän multakasa josta vasempaan suuntaan olin eilen kuvannut nurmea.
No tässä on kuvattuna samaisesta eteläisimmästä nurkkauksesta vasempaan sen ruusupenkaan toista puolta. Tuossa kuvan oikeassa reunassa näkyvien puskien väliin tulee luumulehto

Ja tässä luumulehto toiselta suunnalta kuvattuna. Luumulehdon paikallahan on erittäin hyvää maa-ainesta, koska sillon kun ei vielä pelätty lintuinfluenssaa meillä oli kanoja ja kananlantaa ja kuivikkeita on kärrätty paikalle vuosittain, joten savi on muuttunut huokoisemmaksi.

Tässä tunkiomme, raparperit ja ruohosilpulla verhotut pensaiden ruuret. Ruohosilppua tuli tänään 10 kukkunaista kottikärryllistä. Joten jotain apua tuosta nurmikostakin.

Kuolanpionien nuput paisuvat paisumistaan ja vieno puna pilkottaa jo yhdestä nupusta.

Ja täällä näyttää hässäkältä, mutta keittiön ikkunan alla tuurenpihlaja varttuu ja voimistuu saavissa. Juurella kaksi basilikaa odottamassa kasvimaalle pääsyä ja sitten vielä kaksi hurmehappomarjaa odottelemassa pääsyä muurikivillä reunustettuun tuuliaidanteeseen. Säästän teidät vielä yläpihaltamme, jossa odottaa vielä jonkinmoinen lääni uusia mahdollisuuksia ja yllätys yllätys nurmikkoa. Ja syy siihen miksi niin hirmuisesti tuota nurmea on melko yksinkertainen. Nimittäin viheliäiset saunakukat, joita kasvaa rehottaa kaikkialla, jollei nurmea pidä lyhyenä.

2 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Aika hurjaa, ihan tajuttomasti lääniä ja sitä myötä tietysti mahdollisuuksia.... Hedelmäpuutarha olisi minunkin ajatuksissani. Itse olen yrittänyt perustaa niittyäkin, katsotaan mitä siitä nyt tulee. Välillä tuntuu, että kun ollaan niin ....n jyrkässä rinteessä, ettei mikään pysy missään. Teillä näyttää kovin tasaiselta :)

jori kirjoitti...

Mahdollisuuksia on ihan mielettömästi, mutta maa on sellaista kittisavea, että olemme vuosien varrella katkaissseet kahdesta rautavartisesta lapiostakin varren. Eli kaikki onnistuisi niin hienosti, jos olisi edes raktori käytössä tai kaivinkone kaivaisi istutusalueet.