25.5.07

Lämmin sade hellii puutarhaamme

Armas von varvas rakas koiruutemme pussasi naamani vähän ennen kuutta ja siitä lähtien olen puuhastellut kasvihuoneessa. Lämmin sade hellii puutarhaa ja kasvun kuhina suorastaan kuuluu korvissa. Ihmiset aina ihmettelee mihin tarvitsemme kasvihuonetta kun siellä ei koskaan ole kasvamassa mitään. Tuo on täyttä harhakuvitelmaa. Mutta käytämme kasvihuonetta toisin kuin ajatellaan. Ensinnäkin se on mitä parahin kompostorin säilytyspaikka. Toisekseen sitä käytetään taimien esikasvattamona. Tänäkin keväänä siellä on ollut elvyytyksessä jos jotakin puutarhasta kaivettua ja lisäksi 84 kpl oppineitten kukkia, 30 kpl mustia salkkoruusuja, 59 tuoksuhohdekukkaa, lukuisa määrä törmäkukkia, perunakoisoja ja vaikka sun mitä kokeiluja.

Tunnistaako kukaan mikä pensas tämä on? Nyt se kasvattelee nuppuja ja kohta puoliin kukkiin vaalean punertavin kellokukin. Olen hukannut tiedot pensaasta, enkä ole moista löytänyt kirjoistakaan

Eilen istutettu tuuliaidanteen taatanpihlaja nautiskelee pehmeästä sateesta

Ja täällä nupuillaan olevia maatiaismiekkoja. Näitä meillä piisaa ihan tunkioitavaksi saakka. Valtavia juurakoita on reilusti yli 10 neliötä ja juurakot senkun kasvaa kohisevat. Vaikka hienojahan nämä näin keväällä ovat.

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Hei!

Eksyin sivullesi, kun googletin tietoa törmakukasta. Ostin tänään uudet (taas kerran) ja nimeksi oli mainittu scabiosa rotundifolia, mitä ei löydy mistään. Ehkä taimistolla on tullut virhe nimikylttiin.

Kyselit pensaasta, joka on valokuvassa. Minusta se näyttäisi oleva weigela, ehkä weigela x floribunda. Minulla oli aikaisemmin niitä kolme kappaletta lajiketta Eva Rathke, joka on tummanpunainen. Ne olivat niin oikukkaita ja risuisia, että siirsin ne ajasta iäisyyteen.

t Hanna