21.5.07

Magnolia ja hevosenpaskaa


Tässä keltaisen ryhmän komistus kärhö Clematis brunette

Tänään jokin kummallinen vietti pisti minua ajamaan kuinkas muutenkaan kuin Kauppilaan. Kello näytti kahtatoista kun sain kuin salaman iskusta hirvittävän magnolia kuumeen. Olinhan tuon kaunokaisen perään kuolannut jo pidempään. Kolmelta piti olla takaisin Salossa kokouksessa. Mutta kuin ihmeen kaupalla selvisin reissusta ja ehtisin viemään taimiarteet kotiinkin ennen kolmea. Kun astuin Kauppilan porteista sisään, pulssi nousi varmaan kahteen sataan ja polvia heikotti. Taimet olivat kasvaneet kilometrin viime käynnistä ja komeilivat toinen toistaan houkuttelevimpina. Ensin poimin koriini tyynesti Hohdekukkaset Helenium puberleum Autumn Lollipop (3kpl), sitten syyshohdekukkia Helenium Waltrault (3kpl), näiden jälkeen suunnistin syysleimujen osastolle Phlox paniculata Pleasant Feelings (3kpl) ja sitten olivat vuorossa siperianunikot Papaver miyabeianum Pacino (3kpl). Perennat olivat siis turvallisesti korissani. Ja sitten se Magnolia. Magnolioita oli vaikka kuinka paljon. Suurimmat kukat olivat lähes kämmeneni kokoisia. Upeimmat olivat tietysti magnoliapuut, mutta ne olivat viheliäisen hintaisia joten päädyin valkokukkaiseen Magnolia sieboldii pensaaseen.

Ja tässä mustassa pussukassa tuo ihanaiseni on ja huomenna saan istutettua tämän uutuuttaan muhkeilevaan penkkiin.

Tämän pionipuupenkin maanparrannustöiden tieltä jouduin kaivamaan samettisumakkinikin Rhus typhina turvaan kasvihuoneeseen.

Ja tässä taasen tämä penkki maanparannuspuuhien jäljiltä. Saimme naapurilta ihka oikeaa hevosenlantaa, jossa on puolet turvetta ja tähän maahan laitettiin yksi kottikärryllinen kyseistä ainetta vahvikkeeksi. Lanta oli palanut vuoden ulkoaumassa ja oli varsin muhevan oloista.

Yht äkkiä piha on ruvennut varsin rehevään kasvuun.

Ei kommentteja: