23.5.07

Kummallinen päivä


Tänään on ollut kaikin puolin kummallinen päivä. Ensin aamusella sain yhdeltä kesälomille lähtevältä opiskelijalta tällaisen auringonkukan ja jättisuuren halauksen ja kiitokset kuluneesta vuodesta. Ja heti töistä päästyäni istutin kukan kellertävään penkkiini lähelle sisääntuloa. Siinä se sitten muistuttelee koko kesän melkoisen vivahderikkaasta ja hauskastakin vuodesta.

Sitten sain hirvittävän nurmikonleikkuu vimman. 4h hikeä ja yhtämittaista ajoa ja 1/3 ajettuna tuota kirottua nurmikkoa. Antaisin mitä vain, jos saisin edes tuon 1/3 pois tuosta nurmesta, joka ylityöllistää koko kesän leikkuutarpeellaan niin, että kukkapenkit jäävät loppukesästä aina pahuuden valtaan. Vaikkakin aina kun saan nurmen leikattua piha näyttää melkoisen kauniilta ja isojen nurmikenttien vuoksi myös varsin selkeätä.

Tässä tulevan viikonvaihteen urakkani. 20m pitkä ruusuaidanne kaipaa leikkuuta, kompostimultaa ja rikkojen kitkentää. Tämän aidan takana on vielä valtaisa nurmialue ja aivan aidanteen takana on ensimmäinen luumupuumme. Ajatuksena on rakennella vielä tänä kesänä ihka oikea luumulehto, jossa on maukkaita keltaluumuja useampikin kappale.

Ja tässä murto osa tämänpäiväisestä urakastani. Yksi hyväkin puoli tässä nurmikon leikkuussa on tai oikeammin kaksi. Ensinnäkin saa ruohokatetta pensastojen juurelle ja toiseksi kunto pysyy yllä lykkiessä leikkuria.

3 kommenttia:

Mari L kirjoitti...

Mahtavan kokoinen puutarha teillä, kun nurmikenttääkin riittää noin paljon. Kiva kattoa, kun muut jo istuttelee kasveja. Toisin on täällä Napapiirillä..

http://puutarhaprojekti.blogspot.com

jori kirjoitti...

Puutarha on kyllä mahtavaa kokoa, mikä valitettavasti kostautuu usein loppukesästä perennapenkkien remaumisena. Teillä on komeat patiorakenteet tuloillaan, olen ihastellut niitä jo pidemmän aikaa

Sanna Tallgren kirjoitti...

Dämit vieköön :) onhan nurmikkoa! Katteesta olen katteellinen, muuten tuossa olisi ehkä minulle liikaa. Meilläkin on aika paljon nurmikkoa ja juuri sen katetuotannon takia saa olla se mikä on...Täällä sataa parhaillaankin. Ai, että se tekee puutarhalle ihmeitä.