19.5.07

mustaherukkapuu ja melkoinen savotta

Pikkukasvimaa on saanut tänään komistuksekseen rungollisen mustaherukan ja joukon oranssisia kesäkukkia. Edelleen on miettimyksessä tuon porrastuksen tekeminen, mutta eiköhän siitäkin pälkähästä huomenissa päästä.

Tässä on tämän päivän koitos. Aloitimme vihdoin tämän sisääntulon laiton ja aikaa meni kahdesta kahdeksaan. Huh - maa on hiesun ja saven sekaista tiivistynyttä kittiä. Vaihdoimme urakalla maa-aineksia ja otimme talteen mm. rönsyalpia saavillisen ja pyykkikorillisen, kaivoimme ämpäri kaupalla hopea marunaa ja lopuksi vielä istutimme maksaruohot rivistöön. Huomen aamulla jatkamme ja vuorossa on taimien istutus ja toki nuo ojakivetkin pitäisi uudelleen järjestellä.

Tässä rönsyalpit odottelevat huomista aamua.

4 kommenttia:

quu kirjoitti...

Upea tuo rungollinen mustaherukka - ajattelin kokeilla itse kasvattaa sellaisen, kun mammapensaitakin on niin paljon ettei haittaa jos menee mönkään koko touhu. :)

jori kirjoitti...

Meillä on vähän sama tilanne, nimittäin mustaviinimarjapehkoja on ennestään noin 30 kpl. Mutta tämä puu oli aivan vastustamaton. Ja tarvitaanhan toki mustaviinimarjamehua aina.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Hienoa jälkeä teilläkin syntyy... Pallerot alempana on kivat. Mistäköhän liikkeestä ne löysit? olisi kiva valaa itse tuollaisia koukeroisia laattoja, mutta mistähän saisi muotin?

jori kirjoitti...

Heips, Sanni. Meilläpäin Salossa sekä Somerolla on sellainen liike kuin Kuisma. Myy muovitavaraa niin teollisuudelle kuin koteihinkin oikeastaan vähän niin kuin Etola. Sieltä löysin pallerot. Laattoihin voisi käyttää muottina savea - siis sellaista mitä keraamikotkin käyttää. Savea myydään 10 kg pötkylöissä ja hinta on varmaan joku 5€ pötkylä. Tuore savi näet irtoo betonista ihan vetämällä irti tai sen savikoukeron voi suojata esim. elmukelmulla. Ja mikä parasta savesta saat muotoiltua juuri sellaisia koukeroita ja kuvioita kuin haluat.