13.5.07

Ja tässä kuningasideoita


Eli aionkin tilata jotakin tämäntyylisiä tulppaaneja siihen uuteen ryhmään, johon tulee mm. se puupioni, pallaksenpionit, idänunikot ja saksankurjenmiekat, lisäksi quu ehdotteli ryhmään jotain mustaa ja olin jo ennättänyt ajatella samansuuntaisesti ja tilasin Thomson & Morganilta lähes mustia unikoita, mutta lienevätkö ennättää enää tälle vuodelle? Ja voisipä ryhmässä olla ripaus tuollaista taivaansineäkin (sitä pitää kyllä monta kertaa harkita) mutta katsotaan.


Magnoliat ylhäältä vasemmalta rivittäin lukien:
M. x soulangeana Amabilis, M. Paul Cooke, M. denudata,
M. stellata, M x loebneri Leonard Messel, M. x soulangeana Rustica Rumra,
M. Galaxy, M. denudata, M. lolanthe
Ja ahh niin jumalalliset Magnoliat. Vaikka asummekin kakkosvyöhykkeellä aion kyllä kokeilla vielä tänäkesänä Magnoliaa. Homes & Gardensin 2000 vuoden numerossa oli näin komea valikoima esillä erilaisi lajikkeita.

vas. Euphorbias rigida, E. characias, E. dulcis Chameleon, E. griffithii Dixter

Ja sitten vielä tämä tyräkkilöytö. VAUUU miten komeita etenkin tuo musta ja lime. Näitä pitää jostain haalia myös. Empä ole Suomalaisissa kuvastoissa nähnyt kuin sitä tavallista kellertävää, mutta näiden siemeniä on tilattavissa ainakin The University of Oxford Botanic Cardenista (lehti on toki vuodelta 2001), mutta pitänee kokeilla onnea, josko vielä noita siemeniä olisi saatavilla. Taitaa mökkeily tulla liian kalliksi kun ehtii lehtiä lueskelemaan.


Ei kommentteja: