10.5.07

taimia - taimia - taimia

Tänään on ollut suoranaisesti puutarhaintoilijan juhlapäivä. Töiden jälkeinen reissu yhdessä lasten kanssa Kauppilaan. Nyt siis tuon uuden perennapenkin perustaminen voi pikkuhiljaa alkaa. Tänään on myös tilattu multaa ja tiistaina saapuu 20 kuutiota ehtaa multaa pihaan. Ei voi muuta kuin hieroa käsiä ja lähteä lapioimaan kittisavea mullan tieltä.


Tältä siis tuleva penkki tulee vaikuttamaan. Värimaailma siis syveni alkuperäisestä ja tuohon höysteeksi vihertävää oppineittenkukkaa sekä limeä tupakkaa. Njam.

Taimihankintoja:

Puupioni karmiininpunainen, Paeonia x suffruticosa (24,90)
Pallaksenpioni, Paeonia mollis 2kpl (19,90)
Tarhapäivänlilja, Hemerocallis Summer wine 3kpl (11,90)
Saksankurjenmiekka, Iris germanica Wild Thing 3kpl (12,90)
Idänunikko, Papaver orientale Bolero 3kpl (11,90)
Idänunikko, Papaver orientale Pattys Plum (11,90)
Leopardinkukka, Belamcamda chinensis (5,00)

3 kommenttia:

quu kirjoitti...

Onpas herkullinen värimaailma! Laita mukaan vielä hyppysellinen "mustaa" pioniunikkoa höysteeksi..

Anonyymi kirjoitti...

Sanopas muuta, olen yrittänyt epätoivoisesti elvyyttää mustia salkoruusujani, mutta siemenet taitavat olla niin vanhoja, etteivät idä. Tilasin kuitenkin jo noita mustia pioniunikoita (kuin sattuman kauppaa) englannista siemeninä ja tajusin jälkikäteen, että taitavatkin olla yksivuotisia, joten saapi nähdä miten kerkiävät.

quu kirjoitti...

Kyllä pioniunikot kerkeää hyvin - kannattaa kylvää ensimmäinen satsi pikemmiten ja viikon tai kahden päästä toinen, joten kukinta-aika pitenee. :)

Pioniunikot ovat yksivuotisia, mutta kylväytyvät kasvupaikalleen. Ja jos ei ole muita samanlaisia niin eivät risteydy ja kanta pysyy "puhtaana"