27.5.07

Trimmeröintiä, nurmen leikkuuta ja hirmuista kasvun kuhinaa

Tänään on trimmeri laulanut ja ruohonleikkuri säentänyt. Nimittäin nurtsit leikkattiin viheliästen voikukkien vuoksi uudellen ja ojanpielet sekä pensaiden aluset trimmeröitiin. Tässä sisääntulomme pikkuinen päivänhatturyhmä

Ja tässä marjapehkosaarekkeemme autotallin edustalla. Rinteessä on 30 marjapehkoa ja neljä omenapuuta. Pehkot ovat vielä melko pieniä, koska ne siirrettiin viime syksynä umpikittisavesta tähän rinteeseen.

Ja tässä ihanainen risiini. Olemme rahdanneet olohuoneessa asustaneet risiinit vihdoin pihalle

Lämmin sade on laittanut liljoihin vauhtia. Tässä jotakin vanhaa punertavaa liljaa sekä valkosia ritarinkannuksia.

Ja täällä lisää liljoja sekä nupullaan oleva vaaleanpunainen akilleija

Kuolanpionin nuput paisuvat paisumistaan. Varmasti alkuviikosta pääsemme ihailemaan niiden kukintaa

Quun varoittelujen jälkeen olen tehnyt superiskuja kukkojen varalta, mutta yhtään en ole löytänyt. Tässä erityinen aarteeni ihanaiset varjoliljat komeamaksaruohojen kera.

2 kommenttia:

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Mielenkiintoisia kasveja sulla!! Risiini on mulle aivan vieras juttu. Huomasin että sulla on lamoherukkaa. Oletko koskaan leikannut sitä? Mulla se kasvaa liikaa ja mietin että mihin aikaan sitä voisi leikellä.
Magnolia kiinnostaisi minuakin. Onko sitä vaikea saada viihtymään? Eikö ole vähän kylmänarka??

jori kirjoitti...

Risiini on kesän ehdoton juttu. Lamnoherukkaa en ole koskaan leikannut, joten luulisin, että keväällä ennen silmujen puhkeamista olisi oiva aika. Vaikka luin juuri yksi päivä jostain vanhasta puutarhalehdestä artikkelin, jossa todettiin että pensaita ja puita voi leikata muutoinkin kuin keväällä ja syksyllä.

Magnolia on hankittu vasta tänä keväänä, mutta samettisumakkikin on viihtynyt ja selvinnyt talvesta niin eiköhän tuo magnoliakin selviä