22.9.07

Viettelysten puutarhassa

Aaamuauringon ensisäteiden helliessä puutarhaa, kömmin kameroineni ihmeelliseen maailmaan. Tuhannet kimaltelevat helminauhat viettelivät polvistumaan niiden kauneuden edessä ja lumouduin. Röyhytataten oksistoilla kimalteli ja lukuisat ruskeanvivahteet saivat pensaan näyttämään lähes yleelliseltä.

Lähempi tarkastelu paljasti vielä ihmeellisempiä asioita. Ei mikään ihme, että vuosisadasta toiseen naisetkin ovat halunneet sonnustautua helminauhoihin. Mutta tällaisen helminauhan minäkin kelpuuttaisin.

Lisää helminauhoja oli risiinien oksistoilla

Huisku-unikon kukinto on parhaimmillaan. Toki kasvia kannattaa kasvattaa uljaan kasvutapansa ja huikeiden lehtiensä ansiosta ennemmin kuin tämän vaatimattoman kukinnan ansiosta.

Viiruhelpimätäs kylpi myös aamun auringossa. Viiruhelpeä taitaa vaivata maan ravinnetasapainon sekaisuus. Muistelen näet lapsuudesta, jos viljan lehdet punersivat maan ravinnetasapainossa oli jotakin hämminkiä. Inkivääri maalaisena voisi muuten tietää mikä on ongelmana. Toki tuo puna tekee viiruhelven valloittavan näköiseksi, enkä suinkaan ole varma haluanko edes pois tuon punertavuuden.

Koska se on näin hurmaava pienissä yksityiskohdissa. Ahh - suoranainen viettelyksen ja nautinnon kierros näin aamutuimaan. Ei mikään ihme, että Monet vietti elämänsä puutarhalleen.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ooh!! Hmm....Olen sanaton. Otan kameran ja menen ulos :)

Inkivääri kirjoitti...

Voi kuinka kauniita kuvia taas! Nuo seittihelmet on aivan ihanoita...

Ehhh, enhän minämitäänmistään tiedä8] Maa tutkitaan viljavuustutkimuksilla laboratoriossa eikä kasveja tarkkailemalla kuten ennen - isännyys voisi kyllä noita tarkkailujuttujakin tietää, muttei nyt ole kotosalla, jotta voisin tarkistaa.

Syksyinen punerrus johtunee kuitenkin samasta kuin muillakin - se vähäkin lehtivihreä pyrkii kohti juuria:) Mutta tämä oli ihan vaan mutua - oman puutarhan kasvit saavat vähän sitä sun tätä mitä sattuu olemaan:]

Minäkin tein puutarhakierroksen kaameran kanssa lenkiltä tultua, pitääkin katsoa, tuliko julkaisukelpoisia...

Anonyymi kirjoitti...

Huiman kauniita kuvia!

jori kirjoitti...

Kiitoksia kiitoksia, kuvausajankohta oli niin otollinen, että onnisti. Nyt etenkin kun tuon valon riittävyyden kanssa on ollut ongelmia.

MariaJ kirjoitti...

Kuvat näyttävät kuin olisivat paratiisista tuhansine timantteineen. Upeita! Saitkos Pirunkeppi meilini?

Sammakko kirjoitti...

Hienoja kuvia! Kaulanauha oli loistava oivallus, miten paljon olemmekaan velkaa luonnolle. Puutarha aamuauringossa on varmasti sadunhohtoinen paikka.