4.9.07

Keräilyä, salasipuleita ja unikoita

Quu vihjasi tuolla omassa blogissaan, että puutarhaintoilijat voisivat avata salaista keräilyvakkansa kantta. Ja niinhän se taitaa olla, että jokaisessa puutarhaintoilijassa asustaa pieni keräilijä. Sateenvarjojalavan kätköissä on siis etiketillisten pullojen kokoelma, mitä täydennetään satunnaisesti, hetken mielijohteesta ja sopivien pullojen tupsahtaessa reitille. Nyt pulloja on reilut kolmisenkymmentä.

Pienoinen puutarhakäpy tarttui tässä jokunen viikko sitten Prismasta matkaan ja nyt tekisi valtaisasti mieli toista samanmoista

Ja salaisessa sipulikätkössä on taas tapahtunut kummia. Citymarketissa piipahtaessani löytyivät keisarinpikarililja sekä Rococo tulppaaneja

Yht äkkisesti unikkotulva on vallannut taasen pihamme. Punaiset unikot kukkivaat kaatuneena ryppäänä.

Vaaleanpunaiset aavistuksen kerrotut unikot ovat myös avautuneet pehmeäksi armeijaksi maksaruohojen kylkeen

Suloisia pehmoisia unikkopilviä njam. Ja niin helppoja kasvattaa

5 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Kylläpä noita herkku-unikkoja teillä riittää :) Minun mukaani tarttui savipallo tänään. Olen ihmetellyt, kun mielestäni tein tilauksen Korpikakaalta jo aikaa aikaa sitten, muttei mitään kuuluu. Onneksi kaupoissa on tiesmitä ihmeitä.

Päätin, että jos ei hatun siemenpuutteeseen tule mitään ratkaisua, niin keväällä tilaan joitakin juurakoita, maksoi mitä maksoi! Eivät varmaan tee siemeniä nuo erikoisemmat jalosteet vai mikä siinä on? Juurakoiden myyminen voisi kertoa siemenlisäyksen vaikeudesta.

Ihanat putelit!!

quu kirjoitti...

Sannille: erikoisemmat jalosteet voi olla joo steriilejä tai sitten niiden siemenet ei ole niin itämiskykyisiä, että ne kelpaisivat myyntiin. Siemenistä kun pitää kuitenkin itää joku tietty prosentti.

Isoa osaa kasveista jalostetaan solukkolisäämällä laboratorioissa joita iso osa esim heucheroita yms on. Yleensä ne halutut kasvit kyllä tulee vastaan jos malttaa mielensä. Suomi tulee jäljessä noissa lajikehienouksissa paljon..

Jori, noita etikettiputeleita onkin hankala kerätä. Mie olen kerännyt niitä jättipulloja, missä on ennen vanhaan säilytetty lamppuöljyjä. Koitan löytää kuvan ja lisätä sen samaan postaukseeni. Mummon ullakolta löytyi hassun muotoisia kalja- ja viinipulloja (isä sanoi, että ovat hänen piilottamiaan :D).

Inkivääri kirjoitti...

Vautsi kuinka hienoja pulloja8O Ja unikot vaan jatkavat teillä kukintaa - onneksi eivät vielä ole kuulleet syksyn lähestyvän;) Ja tuo käpyhän on ihan must - pari olisi kyllä hyvä ja minunkin tarttis saara:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana käpy on teidän s-kaupasta löytynyt. Minä ostin eilen savipallon kuten Sanni! Omituista, miten ajatukset menevät samaan malliin.

Ihanat pullot, olisi kiva nähdä niitä enemmänkin.

jori kirjoitti...

Kiitokset pullokehuista. Niitä tosiaan on hieman vaikea kerätä, koska yleensä etiketit on liotettu pois. Ja toinen käpy tuli hankittua tänään.