16.9.07

Liesjärven maisemissa nuotiokahvia ja ihania sammalpolkuja

Aamulla lähdimme Liesjärven kansallispuistoon pienoiselle retkelle. Onhan sentään isäni 60-vuotis päivä. Siis onnea hänelle. Joten olimme koko porukalla, matkassa oli myös nuotiopannu ja kuksat. Nautiskelimme kyynäräharjun hulppeista maisemista ja suurista aarniometsistä. Polut olivat ihanan sammaloituneet. Tällaista silkinpehmeää sammalta kun saisikin myös omaan pikkumetsikköön.

Kyynäräharjun pikkiriikkinen silta. Alueella oli muuten muitakin retkeilijöitä suorastaan melkoisesti

Tuolla oikeanpuoleisessa niemen nokassa hörpimme nuotiokahvit ja söimme mitäs muutakaan kuin gamping-makkaraa.

Kotona piti kiireen vilkkaa hyökätä katsomaan kelloköynnöstä, joka on viittä vaille avautumassa. Huomenna joudunkin heti töiden jälkeen Turkuun, joten toivoa sopii, että kukka kukkisi vielä tiistainakin. Mahtaisikohan nuo kelloköynnökset saada talvetetuksi jotenkin, kun ovat niin kovin hitaita. Onkohan kellään kokemusta niiden talvettamisesta.

2 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Hei, puutarhanetistä lunttasin: ainakin joku on talvettanut kelloköynnöstä, nimimerkki Kermesina kertoo:"Välke, äitini vei kelloköynnöksen kellariin jossa pieni ikkuna eli sai päivänvaloa jonkin verran. Osa lehdistöstä kuoleentui mutta osa oli vihreänä koko talven. Roiskasi kuulemma vettä silloin tällöin. Lpt plussan puolella muuta ei niin paljon että köynnös olisi kasvanut. Lähti keväällä hyvin kasvuun kasvihuoneessa. Köynnös oli valkoinen vaikka luulen ettei sillä ole väliä minkä värinen on kun säilytys on sopiva? Kasvoi kuulemma tänä kesänä huonosti kun ei vaihtanut kasvualustaa tai lannoittanut riittävästi."
Jännittävä seurata tuota avautumista:)

MariaJ kirjoitti...

Kauniita kuvia jälleen! Mulla on ollut kanssa kelloköynnöstä monta vuotta. Taisin kokeilla kerran kellarissakin talvettamista siinä onnistumatta, nyt yritän taas paremmalla menestyksellä. Tänä vuonna köynnös kasvaa jo kasvarin katon reiästä läpi ja on puoli metriä ulkopuolella, heh mihin mahtaa olla niin kiire. Tein muuten viikko sitten mukavia löytöjä Järvenpään taimistoista. Ihan parilla eurolla suurin osa. Kannaa, laikullista heinää, syysvuokkoa, lehtoängelmää..Yes!