2.9.07

Rytöjen korjaamista

Maryn haasteeseen otin tuossa jokunen viikko sitten niitä riistäytyneitä puutarhan osioita. Yksi erityispaha oli tuo pyykinkuivaustelineen alunen. Aamulla pureuduimme siis haasteeseen.

Aluetta on pikkuhiljaa saatu raivattua. Työn on tehnyt erityisraskaaksi se, että paikalle oli aikoinaan kun oli käytössä vielä traktori kärrätty suurta kivimursketta. Tuo kivimurske kärrättiin hissuksiin pois ja tilalle tuotiin hienojakoisempaa hiekkaa. Homma on edelleenkin vähän kesken, mutta puolivoittoa on se, että ollaan jo päästy alkuun.

Kiviojantynkä vuosien takaa. Tämä jää ensi kevääseen. Rinne ojan toisella puolen on myös ongelmallinen. Ehkä pitää laittaa jotain rinnettä peittäviä pensaita tuohon.

Syksyn värit ovat täyteläisiä. Kelloköynnös on punakoitunut kovin, vaikkei ole vielä ehtinyt edes kukkia.

Maksaruohon kukat avautuvat hiljalleen ja niiden puna valtaa pian reunukset

Vuosia sitten ostin purppurapunalatvoja, jotka kuitenkin jostain syystä kuolivat talven aikana. Siitä asti olen haaveillut tuosta ihmeen ihanan tuoksuisesta kasvista ja nyt tataren juurelle on ilmestynyt tämmöisiä. Näyttävät kyllä kovasti purppurapunalatvoilta

Taas ihania akilleija lehtiä

8 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Kyllä on hienon näköistä. Onko punalatva eri kuin purppurapunalatva? Käy katsomassa, kun löysin netistä ihmeellisiä echinaceoja. Siemeniä ei tunnu saatavan mistään!

jori kirjoitti...

No joo purppurapunalatvahan se olikin. Kyllä näköjään rytölöistäkin pikkuhiljaa eroon pääsee, vaikka totuuden nimessä väliin meinaa uskonpuute iskeä väkisinkin samoin kuin noiden Punahattujenkin kanssa. Mutta hienoa, että olet ehtinyt selvittää siementilannetta. Tulenkin heti piipahtamaan

Sanna Tallgren kirjoitti...

Mulla menee kohta hermo. Taitaa olla niin, ettei niiden ihanuuksien siemeniä saa mistään!! Meen maate, ei kestä hermo surffata enää yhtään! :) Palataan asiaan huomenna!

Sanna Tallgren kirjoitti...

Niin vielä purppurapunalatvasta. Se on siis tuo sinulla oleva. Minun kasvilistassani on pelkkä punalatva. Onkohan se eri??

Dawn kirjoitti...

The purple foliage you show is beautiful. Your photographs are lovely.

jori kirjoitti...

Öhöm - sekoilin tuon purppurapunalatva vastaukseni kanssa totaalisesti. Taisin olla niin punahattujen pauloissa. Punalatva = purppurapunalatva. Googletukseni mukaan samaisesta kasvista käytetään molempia nimiä

jori kirjoitti...

Dawn - Welcome to my blog and I appresiate your comments of my pictures. The purple foliage plant is called Cathedral Bells, Cobaea scandens.

quu kirjoitti...

Noita projekteja on kuule ihana katsella, kun niistä se energia välittyy tännekin. :)

Punalatvoja on erilaisia, vaikka millä mitalla. Suomessa kasvaa luonnonvaraisena yhtä sorttia ja noita puutarhamuotoja on myös VALKOISENA. Kasvatin keväällä kahta valkoista - toinen on parimetrinen ja toinen alle metrin. Olivat tosi helppoja kasvattaakin ja nopeakasvuisia.