28.9.07

Takkatulen loimutusta, englantilaisia lehtiä ja pesäpallomenestystä

Takkatuli loimuttaa lämpöisästi takassa ilmojen kylmettyä. Meillä kun on avovaraavatakka niin tulen lämpö tulee ihan tykö ja tuntukin jo lämmittää. Takka ja tuli ovat niitä asioita, joita ilman tuskin voisin elää. Polttopuilla kun melkein koko talokin lämpiää pitkin talvea ja tulessa on jotain niin kotoista ja rauhallista. Postiluutikosta oli taasen tupsahtanut tuo ihku ihana The english garden lehti, mikä johdatteli upeisiis syystunnelmiin. Lehden välissä oli muuten taasen tuo J.Parkerin luettelo, jossa oli noita Sannin kanssa kuolaamiamme punahattuerikoisuuksia ja ihan kohtuu hintaankin vielä.

Viikolla rauhotellakseni itseäni työ kiireiden keskellä päädyin paikallisen Prisman lehtitiskille hakemaan iltaluettavaksi vielä Country Living lehden. Jotenkin kun olen vuosia elänyt kiivaassa nykymuotoilun, kokeilevuuden ja nykytaiteen maailmassa ja talvet seuraan näiden sykkiviä sykkeitä pitkin maailmaa, niin vastapainoksi maalaiselämän kotoisuus kutsuu myös lehtien pariin. Vaikka intohimini on varmaan aina ja iankaiken myös tuon muotoilun eturintaman, valtavirrasta poikkeavien kokeilujen ja nykytaiteen kutkuttavassa maailmassa - työni ja intohimoni on niin lähellä toisiaan, että väliin niitä on mahdoton erottaa toisistaan.

Country Living kuitenkin johdatteli ajatukseni jo kevääseen ja tässäpä haavekuvaa myös tulevan kesän istutuksista - runsautta ja ylitsepursuavuutta ja selkeää nurmikkoa ja jospa vielä kerran saisin myös sen lehmusaidanteen, suuret kuuhkyshäkit ja potagerin. Oi olisipa jo kohta taas kevät. Tai ei sittenkään tarvitaan pienoinen inhokkitalven talvihorros, jotta jaksaa taas heittäytyä täysin siemauksin puutarhan pauloihin. Ja näin talvi iltojen iloksi sitten kaivan noita edellä luettelemiani intohimonkohteitani esiin ja kevään ja kesään lepäilen sitten niistä.

Tässä loppukevennys. Tänään oli oppilaskunnan järjestämät urheilukisat, jossa tietysti pelasin edustusjoukkueen riveissä pesäpalloa;) Kuvassa mammavainaan vanha turkishattu - hieman venäläistyylinen, kirpparilta eurolla taannoin hankkimani puutarhanhoitojakkupuku, tietysti mitalleja - enhän toki turhan takia ole edustusjoukkueeseen päässyt ja erotuomaripilli, jotta kriittisissä tilanteissa voi puuttua kilpajoukkueen peliin. Ja lopuksi tietysti Tappara-huivi asuuhan talossamme monta ehtaa Tapparanmiestä. Antoisaa ja rentouttavaa viikonvaihdetta kaikille. Tämän postauksen myötä haastan teidät armon lukijat postaamaan omista intohimon kohteistanne, syysrentoutumismuodoistanne ja kuvien kera

6 kommenttia:

MariaJ kirjoitti...

"Takkatuli loimuttaa lämpöisästi takassa ilmojen kylmettyä"-tämä lause voisi kaikua täältäkin, meinaan tuli takassa räiskyää. En voi kuvitella myöskään mitään ihanampaa talvella ja syssyn kylmillä. On ihana vaipua näitten ulkomaisten puutarhalehtien pariin sohvan nurkkaan. Tuo Country Livingin kuva on aivan ihana. Mix kaikkien muitten penkit näyttää aina paremmilta kuin omat! On muuten aivan totta että vaikka minä "inhoan" talvea, tarvitsen sen kait? kuitenkin, jotta nauttisin keväästä kuin villivarsa. Viimeinen kuva susta oli hauska ja sai hymyn huulille! Rentouttavaa viikonloppua!

arleena kirjoitti...

Takkaqa eillä ei ole, mutt uskon tulen inspiroivaan ja"romantisoivan" vaikutukseen. Vrt kynttilät. Prasta pitkään aikaan on tämä materian "lumo" ts opettelen tätä kannettavaa tässä sohvalla, ihanaa kun hiirtä saa liikutella sohvan pinnalla.
Kun niin fiksust osoitit kysymyksesi intohimon kohteista panee miettimään, mikähän niistä on ykkönen. Palataan siihen
Mukavia hetkiä syyspihalla ja takkatulen åääressä.

arleena kirjoitti...

Voi ei kyllä uusi tietsikka on hankala näin makuuasennossa kirjoittaa. Tulee tuplasti noita kirj virheitä. Antakaa anteeksi ja ymmärtäkää kirjoitukseni.

Sammakko kirjoitti...

Haha, mulla taitaa olla samanlainen hattu, mummovainaan peruja... Juu, jotakin venäläistä siinä on, mutta on se vaan niin ihanan pehmeä!

Inkivääri kirjoitti...

Mukavan hyväntuulinen kuva pesäpallosankarista:) Nuo enkkulehdet on kyllä hyviä - ja paksuja - paljon luettavaa ja katseltavaa vaikka mainoksiakin kyllä.

Noita intohimoja täytyy vähän miettiä, kuinka julkaisukelpoisia löytyy - tuppaavat vaihtumaankin vielä tiuhempaan kuin vuodenajat;)

jori kirjoitti...

Kiitos lukijat hauskoista kommenteista ja pistäkääpähän blogeihinne niitä intohimon kohteitanne