14.9.07

Kelloköynnöksen vaiheita

Puutarhassa suurimpana hohtona on tällä erää kelloköynnöksen alkavan kukinnan seuraaminen. Kuten jo kerran aiemminkin olen ihmetellyt ja ihmettelen edelleen tämän köynnöksen tavatonta hitautta. taimet on istutettu maalis-huhtikuussa ja nyt ensimmäinen kukka. No pääasia, että odottelu palkitaan.

Unikot vievät sydämen. Joka päivä on vastassa jokin uusi kaunokainen. Nyt ongelmana on se, että maa-ala loppuu kesken ensivuoden kylvöjä ajatellen.

Tässä toinen säihkysääri tältä päivältä

Palloja on valtavasti. Taidan olla aavistuksen koukussa pallomaisiin kukkiin. Ehkäpä se selkeys kaiken tämän rönsyilyn keskellä on se niiden juju.

Joka ikinen päivä olen tarkkaillut varjoliljoja ja tänään se olivat vihdoin avanneet siemenkotansa.
Ja nyt on sitten valtavasti myös varjoliljojen siemeniä.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Saisiko noista unkionkotiloista kranssiainekset. Kestävätkö muuten avautumatta ?

jori kirjoitti...

Jaa-a varmaankin saisi. en ole koskaan ajatellut asiaa, mutta eivät nuo kodat avaudu, jos ne poimii hyvissä ajoin. Ja toisaltaan ei avautuminen kodalle mitään tee, koska avautuessa kodan yläosaan tulee vain pienet reiät. Siispä kannattaa varmaankin kokeilla. Laitapa postaukseen, jos kokeilet

Anonyymi kirjoitti...

Ihana siemensato! En tiennytkään kelloköynnöstä noin hitaaksi. taimikaupoissahan ne on kukkivia jo keväällä, mutta aika arvokkaita eikä ole koskaan tullut hankittua.