6.9.07

Ihanat violetit

Syksyn merkit vahvistuvat päivä päivältä. Mustaseljan marjatertut ovat vahdilla purppuroituneet. Lukuisat violetin ja purppuran eri vivahteet ovat vallanneet pensaistot. Odottelen huomista kuin kuuta nousemaan. Nimittäin huomenissa jatkamme pyykinkuivaustelineen ympäristön siivoamista ja kunnostamista. samoin odottelen Reinon vaikutusta luumulehdossa. Tai oikeammin ruukuissa olevat liki sata tainta odottelevat multaan pääsyään. Honkkarin mainoksessa oli kaksi kääpiö luumu/kirsikka/omenapuuta 30€ yhteishintaan ja olen ruvennut miettimään kääpiöpuiden mahdollisuutta pyykkitelineen ojan pieluksessa, mutta pitänee vielä hitusen mietiskellä.

Joidenkin lähteiden mukaan mustanseljan marjoista voisi keittää mehua. En ole koskaan tohtinut sellaista keittää, mutta olisikohan jollain Teistä armon lukijat kokemusta tuosta marjojen käytettävyydestä?

Kuunliljat komeilevat ryhdikkäinä yläpihan istutuksissa. Ja aasin siltana Quun blogista löytyi taas kaksi uutta puutarhablogia, jotka aionkin linkittää tuonne puutarhahöperöiden joukkoon. Toinen on Moonlandiassa tapahtuu ja toinen Sähköpuutarha.

Syksyn sadehelmet kimaltelevat muhkeiden lampaankorvien karvaisilla lehdillä

6 kommenttia:

Jaska kirjoitti...

Mustaseljasta täällä Ruotsissa tehdään mehua niin kukista kuin marjoistakin. Kukista tehty mehu on suositumpaa, kesäinen mehu.
Marjamehua voisi verrata mustaviinimarjamehuun. Sisältää runsaasti C-vitamiinia.

Jaska kirjoitti...

Vielä löysin reseptinkin:
http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=4315

moon kirjoitti...

Moonlandiasta päivää :) Laitoin tämän blogin linkkivinkkeihin.

jori kirjoitti...

Jaska - Vautsi ja kiitokset myös reseptivinkistä

Moon - tervetuloa piipahtelemaan Sateenvarjojalavan kätköihin

quu kirjoitti...

Jori, meillä Reino on Rauno :)

HTHB kirjoitti...

Tervehdys myös Sähköpuutarhasta! Hieno muuten tuo keräilyjen esittely - pitääpä miettiä.... :)