20.6.07

Tammiunikko ehkäpä sittenkin

Pihamaalle ei tänään ole kuulunut mitään erityistä. Synttärihumussa kun juurikaan puuhasteluihin ei ole ehditty. Mutta taimet kasvihuoneessa komistuvat ja pitkällisen harkinnan jälkeen ollaan päätymässä ensi keväänä 12m/2 kokoisen juliana kasvihuoneen hankintaan. Taimia kun on niin valtaisasta kasvatuksessa näillä näkymin, ettei pienempääkään kannata hankkia. Tuo taimi on ruvennut päivä päivältä muistuttamaan sitä tammiunikkoa luulisin ainakin. Jes saan taasen neljä uutta perennaa.

Ja vaikka tässä taannoin Villin pihan Sannille postasinkin, ettei pihallamme ole ainuttakaan kurjenmiekkaa, niin tatarin juurelta löytyi tänään tämmöinen. liekö joku kurjenmiekka eksynyt sinne piileksimään.


2 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

No niin, taitaa olla verikurjenpolvi geranium sanguineum, jollen ihan ole väärässä... Mahoton kasvivalikoima taitaa olla sinullakin.

jori kirjoitti...

Kiitokset nimitiedoista Sanni. Päivitän kasvilistani varmaankin talven aikana. Olen pyrkinyt kuvaamaan kaiken ja sitten saan kuvan nimen yhteyteen. Kasvivalikoima on ollut melkoisesti suurempikin, mutta parin vuoden puutarhalaapastuneisuus on kostautunut karummin, mitä arvasinkaan. Valikoimasta on hävinnyt mm. lampaankorva, jassione, purppurapunalatva, jne. jne. Nyt yritän taasen saada valikoimaani entiselleen