5.6.07

Mökkielämää ja lehtien lukua

Mökillä aika pysähtyy. Tupahan on alkujaan rakennettu 1827 ja sittemmin siirretty nykysijoilleen. Humalat kieputtelivat itseään vessapolun viereistä heinäseiväsaitaa myöten jo melkoisesti.

Siellä on myös varjoa varjon perään ja erään koivun juurella kasvaa Valkoinen särkynytsydän, Lamprocapnos (Dicentra) spectabilis Alba.

Kesän ensimmäinen perhosbongaus tapahtui saunan edustan kesäkukkien seasta.


Ja tietysti koko päivän oli kytö kotiin pihapuuhasteluihin. Luin muuten vanhoja puutarhalehtiä ja päädyin siihen tulokseen, että muutama postaus sitten mainitsemani pallohortenssia onkin lumipalloheisi ja samalla rupesi valtaisasti epäilyttämään ruusujuureni oikea laita. Onko se siis sittenkään mikään ruusujuuri. Mutta tässä on kotipihan unikko aukeamaisillaan.

Ja tässä lököilytunnelmaa kera teatteriveneen.

3 kommenttia:

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Kauniita kuvia! Pääsisipä sitä mökille rentoutumaan.Joo hortensia kukkii vasta syksyllä, mutta lumipalloheisi aloittelee jo kukintaa. Ja juhannusruusussakin on jo kukkia. Mulla ei varmaan heinäkuussa ole juurikaan kukintaa kun nyt kaikki on niin aikasia.

Tuatara kirjoitti...

Aivan ihana tunnelmakuva teatteriveneestä. Käyttekö soudellen mökiltä kesäteatterissa vai mistä nimensä saanut? Jokin aika sitten löysin blogisi ja lähes päivittäin olen käynyt ihastelemassa uurastustasi sen jälkeen.

jori kirjoitti...

Kiva, että blogista on iloa muillekin. Teatterivene on hankittu kesäteatterilta ja sitä on kaiketi käytetty jossain näytelmässä aikoinaan. Venehän on perinteistä tekoa, mutta hieman vuotavaa sorttia, joten on syytä soudella rantoja myöden.