6.6.07

Ruusumanteli kukkii sittenkin

Mökkimatkan varrella on pahasti Someron Agrimarket, johon poikkesimme aamulla. Tarkoituksenamme ei suinkaan ollut hankkia taimia vaan katsahtaa pikemminkin valikoimia. Mutta hyllystä tuli vastaan Lyhtykoiso, Physalis alkekengi, Tarhajuoru, Tradescantia andersoniana ja Lehtoakilleija, Aquilegia Winky Red & White , joten olimme oitis myytyjä. Kuusi terhakkaan oloista tainta lähti siis mukaamme.

Luulin jo, että talvesta hieman pelästynyt ruusumantelini jättää tyystiin kukinnan väliin tänä vuonna. Mutta yllätys oli melkoinen kun kuvausretkelläni löysin yhden noin 4cm halkasijaltaan olevan kukan. Viime vuonna kun ostin puun se oli täysin vaaleanpunaisten kukkien täyttämä.


Tässä jokinen aika sitten hankkimani levisia on vankistunut huomattavasti ja kehittelee kovaa vauhtia lisää nuppuja.

Lehtoakilleija, Aquilegia Winky Red & White, hurmasi meidät tänään Someron agrimarketissa.

Ja Amurinviiniä, Vitis amurensis, olen havitellut jo muutaman vuoden, joten myös se päätyi ostoskoriin Viher Inkasta. Amurin viinin kasvutapa on niin rehevä ja lehtien piirteen mehukkaat, joten se oli aivan pakko hankkia uuden muurin pintaa peittämään.


Kuuma keli on pistänytvauhtia myös kurjenmiekkapehkoomme. Varret ulottuvat melkein metrin korkeuteen ja pehkot ovat pullollaan kukkien alkuja

3 kommenttia:

quu kirjoitti...

Tuon Winky-akileijan värit on kyllä oikein, mutta Winky-sarjalaiset ovat kerrottuja, mutta siemenistä voi tulla myös yksinkertaisiakin. Kaunis joka tapauksessa. Tässä aito Winky:

http://quaint.kapsi.fi/puutarha/kasvilistat/kuvakasvilista/Aquilegia/aquilegia_vulgaris_winky_double.jpg

Toisaalta voihan olla, että nimeä on käytetty väärin tms.

quu kirjoitti...

ja taas jäi loppu pois, onpas kökköä:
/kuvakasvilista/Aquilegia/
aquilegia_vulgaris_winky_double.jpg

jori kirjoitti...

Heips, quu. Agrimarketissa jo ihmettelinkin myyjälle kun molemmissa akilleijoissa oli eri laput ja tietysti eri tiedotkin. vaikka kukat olivat tyystiin samanlaiset. Tuo sinun akilleijasihan on tyystin eri näköinen. Kiitokset linkistä. Pitänee etsiä vielä se toinen taimilappu, jostain katsoa mitä siinä lukee.