19.6.07

Sadetusta ja nurkkien siivousta

Vaatimattomasti kasvunsa aloittanut kärhö, Clematis alpina Pink Floamingo suojattiin juureltaan tänään kuten olin kirjasta saanut vihiä. Nyt kelpaa auringon porotella täyttä häkää ja kärhömme luulee olevansa metsän siimeksessä.

Koska sateita ei ole ollut juuri nimeksikään, olemme turvautuneet kasteluun. Neidonhiuspuun lehdet kastelun jäljiltä säihkyvät kuin timantit.

Puupionimme sai myös nauttia sadetusvedestä.

Nuorimmaisemme sadettaa elämänsä innolla ja viileä tuulahdus valtaa puutarhan.

Kaivoimme myös viimeiset ruukut varastosta ja istutimme niihin metsävaahteran, tarhapiiskuja sekä mustamarjaseljan. Tapanamme on laitella vähän niin kuin syksyn varalta varttumaan ruukkuihin kaikenmoista. Viime vuonna ruukuissa kasvoi koripajuja.

Synttäreiden kunniaksi aloitimme vihdoinkin kiviojan laittoa, jonka olimme kaivaneet ylös jo pari kuukautta sitten. Toki työ on vielä vaiheessa, mutta nyt pihaan pääsee jo rappuja pitkin, jotka ovat olleet kivivarastona.

Aloitimme myös pääistutuksemme railakkaan kitkennän. Nyt reunoista on revitty vanhat rönsyalpit matojen syötäviksi ja samalla lähtivät myös reunaan sitkeästi linnoittuneet valkojuuret.

Ja tässä vielä kaunokaisemme kukkimassa

3 kommenttia:

Mari L kirjoitti...

Tuolla Jim-tv:ssä tuli joku amerikkalainen puutarhaohjelma, jossa istutettiin kärhöjä. Se nainen sanoi, että kärhöt pitää istuttaa niin että juuret ovat varjossa mutta muu kasvi auringossa.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Tuo unikko on ihan herkku! Minulla on alppikärhöt viihtyneet aika varjossakin hyvin. Metsäköynnökseksi olen sitä myös kuullut sanottavan.
Tuo kivijoki on aivan ihana. Taas uusi projektin siemen päähäni !! Meillä on kiviä ihan älyttömästi.

jori kirjoitti...

Mary ja mea, samaa lueskelin juuri työsta Monetin puutarha kirjasta ja siksi tuo ruukutusvarjo juurelle kun on niin paahteisella paikalla.
Sanni, Unikko on tosiaan herkku, odottelen innolla siltä siemeniä, jotta saan moisia enemmänkin.