15.6.07

Raumalla

Aamulla lähdettiin pienoiselle kesäretkelle Raumalle. Vanhankaupungin rakennukset huokuivat entisajan tunnelmaa ja sisäpihoille tirkistely johdatti vuosisadan alun vähän villintyneeseen ja rehevään maailmaan. Retki oli kaikin puolin antoisa. Vanhan kaupungin kirjakaupassa oli alennuksella Monet`n puutarha kirjanen ja sisustusliikkeet Kodinonni sekä Hannas olivat varsin kutkuttavia paikkoja. Hannasista tarttui matkaan uudet puutarhatyökalut, vankkaa saksalaista tekoa. työkaverinikin sanoi, että nuo kelpaa unohtaa rappusille vieraiden saapuessakin.

Pihamaalla ei päivän aikana ollut tapahtunut juuri mitään ihmeellistä. Röyhytatar oli yhtä ihana punaisine oksineen kuin ennenkin ja sulassa sovussa sen oksistojen lomasta kurkki vielä viimeiset vuorikaunokit. Yläpihan ja alapihan toisistaan erottava röyhytatar pensasto ylettää metrin korkeuteen ja rajaa pihamaata eri kerroksiin.

Unkarin syreenin kukinto vetää viimeistään. Useat kukkatertut ovat jo kuihtumassa käsin, mutta tässä vielä viimoiset ehyet kukkaset

Miesväki oli kitkenyt hiekoitukselle levinneitä alppipiikkiputkia oikein urakalla, mutta onneksi muutama oli vielä jäänyt jäljelle. He kun olivat luulleet mokomaa rikkaruohoksi. Kukkasenalulle oli laskeutunut hetkeksi lepäilemään jokin vihreä hentosiipiläinen. Huomenna rilluttelu jatkuu ja pitäisi lähteä Turku design beachille katsahtamaan uusia tuulia.

Ei kommentteja: