Ja täällä ihanaiseni on vihdoinkin avautunut. Tuo majesteettinen Varjolilja, Lilium martagon, jota jo John Parkinson viljeli puutarhassaan 1629. Yleisesti ottaenkin näitä kaunokaisia viljeltiin 1600-luvun puutarhoissa. Ei ihme, että renessanssin maalaustaide kuuluu yksiin suosikeihini.
Tässä lähikuvaa juuri avautuneesta kukasta
Samoin tässä
Ja komeuteni kohti taivasta kuvattuna
Rikkojen kitkentä, uuden maan kärräys, kanankakka ja kastelu ovat saaneet melkoista runsautta aikaan. Alppipiikkiputki on karannut kurhojen sekaan mustamarjaseljan alle
Halailevia siemenkotia, jotka takaavat taimiomavaraisuutta taas ensivuoteen
Tähkäesikko on päässyt piikkiaralian juurelle
Tähkäesikko on päässyt piikkiaralian juurelle
Valkoisen pensaskärhön nuppusatoa. Pensaskärhöt olivat -30% alennuksella Kauppilassa ja tarttui oitis matkaan
Viiruhelpi kasvaa ja voi hyvin. Komeamaksaruohokin on paikoin yltänyt ällistyttävään 60 cm korkeuteen
Puutarhassa voi myös makoilla ja kuvailla. Tässä keväällä ensitöikseni perustamaa magnoliapenkkiä
Keskellä polku, joka johtaa keskelle kukkapenkkiä. Etualalla leopardinkukka
Ja tätä riensin kiireellä laittelemaan suoraan töistä päästyni. Muuri on lähestulkoon valmis, enää muutama maakivi muurin päätyyn ja se on kunnossa. Etualalla ruusuorapihlajani, jonka juurella kasvaa tulikuusamaa. Sitten seuraa hurmehappomarja, katsura, neidonhiuspuu, piikkiaralia, pensaskärhö, amurinviini, mantsurianjalopähkinä ja kirjolehtikanukka. Tämä on varsinainen aarresaareni ja kokeilujeni tyyssija.
2 kommenttia:
Upeita erikoisia kasveja sulla ja niin vihreää!!! Nyt on niin kiirettä pihalla ettei oikein malta täällä blogeilla käydä päivittäin. Tykkään kovasti noista sun kivireunuksista!
Kiitokset Ansku. Kiviä on viereisellä hiekkakuopalla yllin kyllin, joten ne ovat olleet aika luonteva rakennusmateriaali näin suurella pihalla.
Lähetä kommentti