20.5.07

Uurastusta ja uusia ideoita

Aamu aloitettiin ahertamalla sisääntulon kimpussa ja penkki näyttää tältä. Reunimmaisena ojan vieressä kulkee suikeroalpi, sitten rivistö komeamaksaruohoa, uudet torilta hankitut päivänhatut ja lähinnä metsikköä tarhapiiskut. Lisäsin toki joukkoon keltaruusujuurta, leveäkompassikukan, punatähkiä, muutaman tyräkin ja yhden kylmäkukan. Keskiosa odottaa vielä Kauppilan reissua ja muutamaa jo aiemmin esittelemääni syyshohdekukkaa sekä ajattelin vielä hommata kellertävän penkin komistukseksi yhden kärhön. Oja muuten aiotaankin laittaa betonisista ojakouruista, joita jäi mummilan piharemontista muutamia ylimääräisiä. Eli ojakouruja tulee yhteensä 11m ja loput rinteen jyrkin osuus 7m tulee kivikouruna kuten se alkuperäisestikin oli.

Ja tässä tuleva pioni, unikko, leopardinkukka penkkini paikka. Aika rytöttyneeltä vaikuttaa vaikka on aivan pation vieressä

Ja tässä samainen penkki kuvattuna pation pöydältä. Valkojuuren ym. viheliästen rikkakasvien kitkemiseen meni lähes koko iltapäivä, mutta ilme on tyystiin toinen. Nyt vaan mullan kärräykseen ja maan parannukseen niin saan taimet ylikuumasta kasvihuoneesta ulos.

Samalla kun kunnostin pionipenkkaa, mieheni löysi autotallista myös mummilan piharemonti ylijäämistönä 60 kpl muurikiviä, joista ryhdyimme virittelemään muuria rytöttyneeseen rinteeseen. Koska pihassa on kaikki pengerrykset tehty luonnonkivin taidamme jatkaa myös tätä 12m reunusta kivin. Muurikiviä riittä 5m ja loput 7m tehdään kivipengermänä. ajatuksena on laittaa hurmehappomarjarivistö muodostamaan tuulensuojaa tuohon patiolle. Ja nyt lähden virittelemään nurmikonleikkuria käyntiin ja leikkaamaan voikukkia.

Ei kommentteja: