6.8.07

Unikkoja - valtavasti unikkoja

Puutarhassamme on hirmuisesti unikkoja. Kesäkuussa kylvämämme unikot, joista pelkäsin etteivät kukkisi ollenkaan, on kuoriutunut kymmeniä ja taas kymmeniä kaunokaisia. Unikkoja on siis jokapuolella, koska tilkitsimme niillä kaikki liikenevät aukot. Niitä pilkottaa sisääntuloistutuksissa, röyhytataren seasta, risiinien välistä ja melkeimpä mistä vaan.

Tämä väri on osoittautunut varsin kiitolliseksi ja upeaksi monen monituisen vihertävän sävyn kanssa yhdistettynä. Näitä siis ensi vuonna lisää

Nyt nämä ovat hieman hajasijoitettuna, johtuen taimien sekoamisesta keskenään viime metreillä. Pitänee varret merkata tietynvärisillä langanpätkillä, jotta osaa säilöä oikeat siemenet kevättä varten

Samoin tämä mustanpuhuva pioniunikko kuuluu kärkikaartiin ja on ansainnut paikkansa ehdottomasti parhaiten risiinien katveessa.

Vaaleanpunaiset unikot taas ovat ihanimpia kirkkaan sinistä taivasta vasten huojuessaan.

Ja saadessaan taustakseen tumman hurmehappomarjan tai punalehtiruusun

Siemenkotiakin on niin mahdottomasti ja jo nyt olen mennyt tyystiin sekaisin, mitkä kodat kuuluvat millekin värille.

Ja sitten hempukka osastoon. Nämä ovat sekalaisen siemenpussin satoa

Sävyt vaihtelevat lähes jokaisessa kukassa

Tai sitten löytyy kerrattuina ja yksinkertaisina

Tässä uusin sulotar, joka avautui iltapäivällä

Vaaleanpunaiset näyttävät myös viehkoilta auringossa kylpevien komeamaksaruohojen rinnalla

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo sinun unikkosi ovat aivan ihania! Erityisesti ihastuin tuolla aikaisemmassa postauksessa olevaan pioniunikkoon. On suorastaan kohtalokkaan oloinen!

Anonyymi kirjoitti...

On ne ihania. Minä vaan olen miettinyt, että mitä jos kylvää sinne tänne perennaryhmiin, niin tuleeko ne kitkettyä jonkun viheliäisen vesiheinän seassa pois?

Onko sulla semmoista kasvia kuin Verbena hastata, tähkäverbena. Siellä westersissä näin sen ekaa kertaa livenä ja haluaisin sitä... Onkohan se vaikeaa kasvattaa siemenestä?
Nyt on myös joku pakottava tarve saada iisoppia, hyssopus officinalis. Se lienee kasvatettavissa siemenestä.

Oletkos jo saanut sipulikuvastoja postista? Mulle tuli tänään Korpikangas!!

Luin illalla eilen sitä Monet´n puutarhakirjaa. IHANA!

jori kirjoitti...

Kre ja Sanni - Tuon kitkentävaaran vuoksi esikasvatan unikot ennen penkkeihin istuttamista noin 15 cm taimiksi. Se on myös kätevää siinäsuhteessa, että sitten voi jo näpsästi arvioida montako tainta tarvitaan kuhunkin aukkoon.

Tähkäverbeenaa ja iisoppia ei ole, mutta hinkulistalla kylläkin. Oikeastaan ekana tuo laventeli, josta haluaisin reunukset kukkapenkkiin.

Korpikangas saapui eilen, mutta kun vertailin hintoja tuohon aiemmin ilmestyneeseen J.Parker kuvastoon niin hoks. Himoitsen näet Allium nirrumeita, joita saa Korpikankaalta 6kpl - 6,50€ ja valuuttamuuntimella muunnettuna J.Paker myy niitä 25 kpl - 11,70€ ja suuremmissa erissä 50 kpl - 20,40€, joten ei voi muuta kuin huokailla. Toki pitää selvittää myykö tuo J.Paker ollenkaan Brittien ulkopuolelle noita sipuleitaan. Kaikissa sipuleissa on tuollainen hirmu hintaero meikäläisiin. Ja tähän puutarhaan uppoisi kevyesti 50 kpl yhtä sorttia.

jori kirjoitti...

No johan tuli painovirhe paholainen. Sipulikuvasto löytyy osoitteesta

www.jparkers.co.uk

Ja Quulle oli ilmestynyt samaisesta aiheesta hyvä postaus

Anonyymi kirjoitti...

Mie jo vähän tilasin sieltä Korpikankaalta:) Täytyy varmasti esikasvattaa niitä unikoita myös. Kasvatat kai ulkona ne kuitenkin?

Jelittolla näkyy olevan sen tähkäverbenan siemeniä sinisena, vaaleanpunaisena ja valkoisena. Samoin Iisopin. Minulla oli ykköshinkuna myös se laventeli, mutta sitten luin, että sitä Iisoppia voi kasvattaa aitamaisena ja leikatakin (miksei laventeliakin).Haluan myös reunuksiin jotain semmoista...

jori kirjoitti...

Sanni - Ulkona esikasvatan ja tänäkin vuonna laitoin siemenet vasta kesäkuussa ja jo nyt kukkivat noin kovin.

Hahaa - siis noitakin voi käyttää reunuksena, voisivat varmaan kestää paremmin Suomen olosuhteita kuin tuo laventeli. Pitää pistää harkintaan

arleena kirjoitti...

Unikoitasi ihastelin, Ginkgo-puusta täytynee kertoilla jatkossa, saanko pysymään hegissäå ja miten kasvaminen etenee. Sinulla ilmeisesti ginkgo kasvaa rytisten puutarhassa, koska olet satumainen viherpeukalo.